Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Botkyrkavägen 1–11

Huge renoverar fasaden av de sex punkthusen som finns på Botkyrkavägen 1-11. 

Projektet omfattar fönsterbyte/fönsterrenovering för att förbättra inomhusklimatet i lägenheten, gjutning av ny balkongplatta för att de inom kort har passerat sin livslängd, förbättring av isoleringen i fasaden, återställa fasaden till sitt ursprungliga utseende för att bevara det kulturhistoriska värdet i området, byta takbeläggning och göra åtgärder för att öka säkerheten vid arbeten på taket.

Dessutom kommer en solcellsanläggning installeras på taket på Botkyrkavägen 11 som ett pilotprojekt för Huge.

Varför renoverar vi husen?

Husen på Botkyrkavägen 1-11 stod klara 1960-61 och efter mer än ett halvt sekel är det dags för en renovering som både flyttat fram fastigheterna till dagens standard men också återställer dem till det ursprungliga utseendet.

Huge arbetar systematiskt med att energieffektivisera våra fastigheter. Att förbättra isoleringen i ytterväggar kan ge en betydande energibesparing men som också ger lägenheterna en jämnare och behagligare inomhustemperatur året om.

Fönsterbytet kommer göra att inomhusklimatet förbättras eftersom de har ett bättre isolervärde vilket minskar kallras från fönster i lägenheten.

De gjutna balkongerna som finns idag byggdes samtidigt som resten av huset och betongen har snart nått sin livslängd. Därför behöver balkongerna gjutas om för att även fortsättningsvis vara säkra att använda.

Byta takbeläggning för att undvika vattenskador på grund av väder och slitage. Samtidigt som säkerhetsåtgärder görs på taket för att arbeten på taket ska kunna utföras säkert.

Samtidigt som samhället förändras och utvecklas är det viktigt att bevara det som tidigare byggts och förvalta det ansvarsfullt. Därför ska vi återställa fasaden till sitt ursprungliga uttryck, så som arkitekterna menade att man skulle uppleva husen. Det är ett sätt för oss att bidra till att bevara det kulturhistoriska värdet i området.

Solcellsanläggningen på taket på Botkyrkavägen 11 kommer att bidra till att minska energiförbrukningen och är ett pilotprojekt för Huge bostäder.

Etapper

  1. Botkyrkavägen 11 - Start i mars/april 2023 - färdigt december 2023/ januari 2024
  2. Botkyrkavägen 9 - Start i augusti 2023 - färdigt februari/mars 2024
  3. Botkyrkavägen 7 - Start januari 2024 - färdigt hösten 2024
  4. Botkyrkavägen 5 - Start i april 2024
  5. Botkyrkavägen 3 - Start 2024/2025
  6. Botkyrkavägen 1 - Start 2025

Entreprenör

Våtrumsteknik, Dipart Entreprenad AB

Nyheter om projektet

Kontaktpersoner

Om du behöver hjälp under pågående projektet kan du kontakta våra ombyggnadssamordnare. Före eller efter upprustningen vänligen kontakta kundtjänst på 08-502 360 10, eller gör en felanmälan via Mina sidor på Huge.se.

Mer om Vårby

Vårby ligger vid Mälaren, i den nordvästra delen av Huddinge kommun. I dag har Vårby över 10 000 invånare och fornminnen visar att människor bodde här redan på vikingatiden.

Vårby delas in i Vårby Gård och Vårby Haga, som även kallas för Masmo. Bebyggelsen består mest av flerfamiljshus från 1960- och 1970-talet, men det finns också en hel del villor. Huge har 900 lägenheter i Vårby gård och cirka 800 i Vårby Haga.

I Vårby finns mycket för den aktive: simhall, bowling, gym och en skatepark. För den historieintresserade finns en promenad i Vårby herrgårdspark med fokus på tidsepoker som satt tydliga spår i Vårby: forntiden, vikingatiden, 1700-talet och 1970-talet. I Vårby Gård finns också bibliotek och Internationella barnkonstmuseet.

Tunnelbanan stannar i Vårby Gård och Masmo. Resan in till centrala Stockholm tar cirka 30 minuter. I områdena finns också flera busslinjer.

}