Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Vårby

Vårby ligger naturskönt vid Mälaren, i den nordvästra delen av Huddinge kommun. Idag har Vårby omkring 10 000 invånare, men fornminnen visar att människor bodde här redan på vikingatiden – troligen ännu tidigare.

Odla

1 700 lägenheter

Vårby delas in i Vårby Gård och Vårby Haga, som även kallas för Masmo. Bebyggelsen består mest av flerfamiljshus från 60- och 70-talet, men det finns också en hel del villor. Huge har drygt 1 700 lägenheter i området.  

Mycket att göra

Det finns mycket att hitta på i Vårby. Du kan ta båten till Birka från Vårby brygga. Simhallen har en 25-metersbassäng. Och en skatepark hittar du under tunnelbanespåren i Vårby Gård, intill Dansbanan.

Vårby herrgårdspark är en 4,8 hektar stor park som ligger utmed Vårbyfjärden och som avgränsas av Vårbackavägen. Ett gångstråk binder samman området med Vårbyparken. Vårby herrgårdspark har ett historiskt tema, med fokus på tidsepoker som satt tydliga spår i Vårby: forntiden, vikingatiden, 1700-talet och 1970-talet.

Om du inte har fått nog av aktiviteter finns även bowling, gym, bibliotek och Internationella barnkonstmuseet. Dessutom kan du strosa längs strandpromenaden eller ta ett dopp vid någon av badplatserna.

Kommunikationer

Tunnelbanan stannar både i Vårby Gård och Masmo. Resan in till centrala Stockholm tar cirka 30 minuter. I området finns även flera busslinjer.

Se karta över var fastigheterna ligger