Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Nya idéer ska bevara centrumens kraft

Huges centrum ska vara trivsamma, trygga och tillgängliga – kommunens hjärta helt enkelt. Men i takt med att kommunen växer ändras invånarnas vanor. Nu pågår ett arbete som ska förstärka centrumens kraft som mötesplatser.

Huge har kommersiella lokaler i stadsdelscentrum runt om i Huddinge kommun och alla har sin egen karaktär. Samtidigt erbjuder stora köpcentrum runt om i Stockholm både shopping och nöjen under ett och samma tak. Dessutom sker en stor del av konsumtionen i dag på internet. Det är några trender som påverkar invånarnas vanor och därmed de lokala centrumen. Nu står de traditionella köpcentrumen inför en gemensam utmaning: Hur ska de även i fortsättningen kunna locka kommunens invånare?

Tillgodose önskemål och behov

Samtidigt ökar medvetenheten hos många om hur konsumtion kan påverka miljön negativt. Allt det här innebär att både Huge och verksamheter som hyr lokaler måste ställa sig frågan hur man även i framtiden kan tillgodose Huddingebornas önskemål och behov på ett bra sätt.

– Våra centrum ska vara trygga, trevliga och tillgängliga mötesplatser för kommunens invånare, och vi håller just nu på att ta fram en strategi för att se hur vi kan utveckla våra centrum så att de kan vara det även i framtiden. Huge tittar därför på vad varje enskild plats har för förutsättningar och hur man kan göra det allra bästa av det, säger Sandra Stenberg, centrumledare på Huge.

Naturliga mötesplatser

Målet med Huges strategi är att behålla värdet i lokalerna samtidigt som centrumen fortsätter att vara naturliga mötesplatser för invånarna.

– Ingen vill bo där det bara finns bostäder. Invånarna vill ha en enkel vardag där de har det de behöver i närheten av sina hem. Att bo och leva ska vara socialt. Målet är att Huddinges centrum ska vara självklara val för invånarna när de ska handla eller umgås, säger Sandra Stenberg.

Senast uppdaterad: