Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Huges inkomstkrav

För att försäkra oss om att våra hyresgäster kan betala hyran har vi ett så kallat inkomstkrav på våra sökande hyresgäster. Inkomstkravet innebär att våra sökande hyresgäster behöver ha en bruttoinkomst på 3 gånger årshyran, men vi gör också individuella prövningar. För pensionärer och sökande med sjukbidrag är kravet 2,5 gånger årshyran.

Vilka är Huges krav?

Vårt krav är att man ska ha en bruttoinkomst på 3 gånger årshyran, men vi gör ju också individuella prövningar. Och för pensionärer och sökande med sjukbidrag är kravet 2,5 gånger årshyran. Väldigt ofta är det inte inkomstkravet man faller på, utan att man har hyresskulder och betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Varför har Huge dessa krav?

Syftet med kraven är att försäkra oss att våra hyresgäster kan betala hyran. Vi har idag hyresförluster på cirka en miljon kronor per år som beror på att människor inte kan betala sin hyra. Det är ju pengar som vi skulle kunna använt till många saker som skulle kommit våra hyresgäster till godo.

Godkännandekrav

Ta del av våra godkännandekrav via länken nedan.

Huges godkännandekrav

Senast uppdaterad: