Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Huges inkomstkrav

För att försäkra oss om att våra hyresgäster kan betala hyran har vi ett så kallat inkomstkrav på våra sökande hyresgäster. Inkomstkravet innebär att våra sökande hyresgäster behöver som lägst ha kvar Kronofogdens normalbelopp när hyran är betald. Kronofogdens normalbelopp för år 2024 är fastställt till 6 090 kronor för en ensamstående vuxen och 10 061 kronor för sammanlevande makar eller sambor.

Vilka är Huges krav?

Inkomstkravet innebär att hyresgästen som lägst ska ha kvar Kronofogdens normalbelopp när hyran är betald. Kronofogdens normalbelopp för år 2024 är fastställt till 6 090 kronor för en ensamstående vuxen och 10 061 kronor för sammanlevande makar eller sambor. I beloppet ingår kostnader för sådant som mat, kläder och andra hushållskostnader och hänsyn tas till hushållets sammansättning.

Varför har Huge dessa krav?

Syftet med kraven är att försäkra oss att våra hyresgäster kan betala hyran. Vi har idag hyresförluster på cirka en miljon kronor per år som beror på att människor inte kan betala sin hyra. Det är ju pengar som vi skulle kunna använt till många saker som skulle kommit våra hyresgäster till godo.

Godkännandekrav

Ta del av våra godkännandekrav via länken nedan.

Huges godkännandekrav

Senast uppdaterad: