Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Renoveringen av Botkyrkavägen 9 närmar sig slutet

Nu är renoveringen av fasaden på Botkyrkavägen 9 klar och ställningen börjar tas ner måndag den 19 februari.

Botkyrkavägen

Efter månader av hårt arbete är renoveringen av utsidan av Botkyrkavägen 9 äntligen klar. Vi har  moderniserat fastigheten samtidigt som historiska och kulturella värden har bevarats.

På måndag den 19 februari börjar vi demontera byggnadsställningen på Botkyrkavägen 9, med start på gavelsidan mot Botkyrkavägen 7. Det kommer ta ungefär tre veckor att montera ner hela ställningen. Arbetet pågår vardagar mellan 7.00 och 17.00. 

Balkongläge efter renoveringen

När ställningen är borta tar vi också bort spärren på balkongdörren. Då kan du använda din balkong igen – Välkommen ut igen lagom till att odlingssäsongen drar igång. 

När du får tillgång till din balkong vill vi gärna påminna dig om att ta extra god hand om din nya balkong. Du kommer få ett informationsblad med bra tips i din brevlåda, men du kan också läsa det här. 

Balkongtips - bra att tänka på

Blomlådor på balkong

En modernisering med respekt för historien

Renoveringen inkluderade flera viktiga åtgärder för att förbättra både energieffektivitet och boendekomfort. Fönsterbyte och förbättring av isoleringen i fasaden har inte bara minskat energiförbrukningen utan även skapat en behagligare inomhusmiljö året om. Gjutning av nya balkongplattor och byte av takbeläggning har säkrat fastigheternas strukturella integritet och skyddat dem mot väderskador.

Ett betydelsefullt inslag i renoveringen har varit återställandet av fasaden till sitt ursprungliga utseende. Detta har inte bara återskapat det arkitektoniska uttrycket enligt arkitekternas intentioner, utan även bevarat det kulturhistoriska värdet i området.

Renoveringen är inte bara ett steg mot att säkerställa att fastigheterna möter dagens standarder, utan också ett bevis på vårt åtagande att vårda och bevara det förflutna samtidigt som vi blickar mot en hållbar framtid.

Senast uppdaterad: