Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Sjödalstorget 3A-B och Kommunalvägen 14-16

Med start hösten 2023 stambyter och renoverar vi totalt 112 lägenheter och 5 lokaler på Sjödalstorget 3A-B och Kommunalvägen 14-16. Våra hus i Huddinge centrum har varit trivsamma hem i många år, men nu är det dags för en förnyelse. Så att husen håller i lika många år till och kan erbjuda bra boende även för nya generationer.

Trivsamma hem för framtiden

Arbetet vi gör är ett så kallat stambyte med nya badrum och andra förbättringar. Det innebär att vi byter ut alla vatten- och avloppsledningar (stammar) som är slitna efter många års flitig användning.

Alla badrum renoveras också. Dels för att vi behöver riva upp väggar och golv för att komma åt stammarna. Och dels för att även badrummen börjar bli slitna och behöver förnyas. På så sätt slipper vi oroa oss för vattenskador framöver, samtidigt som du som hyresgäst kan se fram emot ett nytt fräscht badrum. Vi förbättrar också  ventilationen samt byter ut elsystemet för att uppfylla dagens myndighetskrav.

Allt detta ingår i renoveringens basnivå, eftersom det är nödvändigt för att husen ska vara trevliga att bo i även framtiden. Utöver basnivån i renoveringen finns även en utökad nivå med möjlighet att välja till nytt kök och parkettgolv.

Nyheter om projektet

Tidplan & etapper

Sjödalstorget 3B

 • Sjödalstorget 3B, tvåor:
  september-december 2023, start vecka 38
 • Sjödalstorget 3B, fyror:
  oktober-december 2023, start vecka 40
 • Sjödalstorget 3B, ettor:
  oktober-december 2023, start vecka 42
 • Sjödalstorget 3B, treor:
  januari-mars 2024, start vecka 2

Sjödalstorget 3A

 • Sjödalstorget 3A, treor:
  januari-april 2024, start vecka 4
 • Sjödalstorget 3A, ettor:
  februari-maj 2024, start vecka 6
 • Sjödalstorget 3A, fyror:
  februari-maj 2024, start vecka 8
 • Sjödalstorget 3A, tvåor:
  mars-maj 2024, start vecka 10

Kommunalvägen 16

 • Kommunalvägen 16, ettor:
  augusti-oktober 2024, start vecka 32
 • Kommunalvägen 16, fyror:
  augusti-oktober 2024, start vecka 34)
 • Kommunalvägen 16, tvåor:
  september-november 2024, start vecka 36
 • Kommunalvägen 16, treor:
  september-november 2024, start vecka 38

Kommunalvägen 14

 • Kommunalvägen 14, treor:
  januari-april 2025, start vecka 2
 • Kommunalvägen 14, ettor:
  februari-maj 2025, start vecka 4
 • Kommunalvägen 14, fyror:
  februari-maj 2025, start vecka 6
 • Kommunalvägen 14, tvåor:
  mars-maj 2025, start vecka 8

Tider kan ändras

Tidplanen är preliminär och tider kan komma att ändras. I varje lägenhet tar renoveringen cirka 8-12 veckor. Inga arbeten sker i lägenheterna vid jul/nyår.

Fastighet & adresser

Forellen 11, Sjödalstorget 3A-3B och Kommunalvägen 14-16

Till dig som är hyresgäst

Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om renoveringen, utan att ringa eller skicka e-post.

Frågor och svar om stambyte

Se vår film om stambyte

Vill du veta mer? Se gärna vår film om hur ett stambyte går till:

Se filmen Stambyte - så här kan det gå till

Informationsmaterial om renoveringen

Våren 2022 - Broschyr om stambyte

April 2023 - Broschyr inredningsval & valblanketter

Mer om centrala Huddinge

I centrala Huddinge, i kommundelarna Sjödalen och Fullersta, bor cirka 24 000 invånare. Bebyggelsen består av ungefär lika delar flerbostadshus som villor och radhus. Huge har cirka 1 500 lägenheter i området. De flesta ligger i Sjödalen, omkring Huddinge Centrum som Huge också äger med sina gågator, affärer, restauranger och caféer.  Men vi har också lägenheter i Fullersta och vid Kvarnbergsplan.

I centrala Huddinge kombineras småstadens fördelar med storstadens utbud inpå knuten. I Huddinge centrum handlar du från både väletablerade kedjor och många små lokala handlare i en levande torgmiljö – mat, mode, teknik, böcker, apotek och mycket mer.

Närheten till naturen ger förutsättningar för fysisk aktivitet, lugn och ro och gemenskap. I centrala Huddinge finns flera fina parker och det är cykelavstånd till flera badsjöar. Sjön Gömmaren till exempel, som förutom bad även erbjuder fiske och vandringsleder. På Källbrinks IP finns bland annat friidrottsarena, fotbollsplaner, rugbyplan och tennishall. Även Flottsbros vintersportanläggning och friluftsområde ligger nära.

I Stuvsta finns mest lummiga villakvarter, men också en del flerbostadshus. Området ligger i Huddinge kommuns norra del och gränsar mot Stockholms stad. I Stuvsta centrum finns ett trettiotal butiker, apotek, vårdcentral och restauranger. Här ligger också de 120 lägenheter som Huge har i kommundelen. Fastigheterna byggdes på 1950-talet.

I centrala Huddinge finns både pendeltågsstation och bussterminal. Pendeln till Stockholm tar cirka 15 minuter. Åker du istället en station söderut kommer du till Flemingsberg, med bland annat Karolinska Universitetssjukhuset och Södertörns högskola.

}