Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Efterlängtad byggstart på Sjödalstorget 3B

Efter noggranna förberedelser börjar vi idag renovera våra höghus mellan Sjödalstorget och Kommunalvägen, mitt i Huddinge centrum. Först ut är Sjödalstorget 3B.

Del av fastigheten Forellen 11 i centrala Huddinge

De båda husen har varit trivsamma hem för många Huddingebor sedan 1960-talet. Nu väntar en välbehövlig förnyelse – för att kunna erbjuda bra boende även för nya generationer.

– Vi vet att detta är efterlängtat av hyresgästerna, så det känns bra att komma i gång efter en längre tid av förberedelser, säger Johan Hammarberg, projektledare.

Bra takt trots utmaningar

Totalt är det 112 lägenheter som ska renoveras på Sjödalstorget 3 A-B och Kommunalvägen 14-16. Alla lägenheter ska få nya badrum samtidigt som vi förbättrar ventilationen och byter alla ledningar för vatten, avlopp och el.

– Det känns toppen att vi är i gång med ytterligare ett renoveringsprojekt. Jag är stolt över att vi klarar att hålla uppe takten i våra renoveringar, trots utmaningar i omvärlden, säger Mikael Halvarsson, projektchef.

Personligt möte hos varje hyresgäst

I varje lägenhet tar renoveringen 8-12 veckor. Ungefär tre veckor innan dess träffar vi hyresgästen för ett personligt möte hemma i lägenheten.

– Då går vi igenom i detalj vad som ska hända och hur de ska förbereda inför renoveringen. Och hyresgästen får möjlighet att ställa frågor, vilket brukar vara uppskattat, säger Ana-Jele Halbori, ombyggnadssamordare.

Vi har en väl genomarbetad metod både för själva renoveringen och för omtänksamma kontakter med våra hyresgäster. Det känns bra, avslutar Mikael Halvarsson.

Badrum på Sjödalstorget 3B, visningslägenhet.

I renoveringen får alla lägenheter helt nya badrum.

Kök på Sjödalstorget 3B, visningslägenhet.

Det finns även möjlighet att välja till nytt kök i renoveringen.

Senast uppdaterad: