Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Flytta ut

Är det dags att flytta till en ny bostad? Då finns det en del du behöver tänka på. Här har vi samlat all information som du behöver när du ska flytta ut. Följ råden för att undvika onödiga kostnader.

Det här gäller när du ska flytta:

Besiktning

Innan du flyttar ut ber vi dig att vara med vid en besiktning. Då tittar vi på eventuella skador, ser om det finns hål i väggarna som behöver lagas, kontrollerar fönsterkvaliteten och tittar på de förändringar som du har gjort i lägenheten, till exempel målning och tapetsering. Besiktningen ger oss en bra överblick över vilken standard vår lägenhet har. Dessutom kan vi bedöma om något måste förbättras innan nästa hyresgäst flyttar in.

Vid skador 

Om det finns skador i lägenheten, som du själv har orsakat, blir du ersättningsskyldig för dessa. Besiktningsprotokollet visar också om det finns något i lägenheten som du själv måste göra något åt innan du flyttar. Efter detta kan en ny besiktning göras. 

När du flyttar ska eventuella kostnader vara reglerade. I annat fall får du en faktura från Huge när du har flyttat ut ur lägenheten.

Utrustning

Hatthyllan, badkaret och badrumsskåpet är exempel på möbler som tillhör lägenheten. Lämna kvar dem när du flyttar.

Nycklar

Lämna tillbaka samtliga nycklar och droppar till Huge, senast kl 12.00 första vardagen efter att ditt hyresavtal har upphört. 

Flyttstäda

Töm och städa lägenheten noga innan du flyttar, och putsa alla fönster. Föreställ dig hur du själv skulle vilja ha lägenheten om det var du som flyttade in. Om du inte hinner, eller har förutsättningar att städa själv, kan du boka flyttstädning av en städfirma. Kom ihåg att även tömma och städa  källarförrådet och balkongen. Läs mer om hur du flyttstädar.

Om lägenheten inte är flyttstädad när ditt hyresavtal har upphört bokar vi en städfirma. Fakturan för städfirmans arbete skickas till dig. 

Flyttanmälan till Skatteverket

När du flyttar behöver du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Du kan göra din flyttanmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag.  

Vill du ha eftersändning av din post kan du beställa det hos Svensk adressändring.

Skatteverket

Svensk Adressändring

Abonnemang

Kom också ihåg att säga upp dina abonnemang för till exempel el, TV och bredband innan du flyttar!

Checklista vid flytt

Det här behöver du göra innan du flyttar

Det här behöver du göra innan du flyttar (engelska)

Senast uppdaterad:

Flyttstäda

Skinande rent

Gör lägenheten så skinande ren som du själv skulle vilja ha den om du flyttade in. Stäm av punkterna i vår checklista så får du med allt. 

Checklista för flyttstädning

Säga upp lägenheten

Här hittar du information om vad som gäller när du vill säga upp din lägenhet. Uppsägningstiden varierar beroende på vad du har för kontrakt.

Säga upp lägenheten