Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Mogårdsvägen 3-19

Huge planerar att renovera totalt 196 lägenheter på Mogårdsvägen 3-19. Vi planerar för att starta renoveringen i januari 2025 och pågå under drygt ett år. 

Vi planerar att byta samtliga avloppsstammar i 196 lägenheter på Mogårdsvägen 3-19 i Vårby.

Stambytet innebär att vi byter ut alla husets vatten- och avloppsledningar (stammar) som är slitna efter drygt 50 års flitig användning. Alla badrum renoveras också till en modern standardnivå. Dels för att vi behöver riva upp väggar och golv för att komma åt stammarna och dels för att badrummen börjar vara slitna och behöver förnyas. På så sätt slipper vi oroa oss för vattenskador framöver, samtidigt som du kan se fram emot ett nytt fräscht badrum.

Väggarna i badrummet får kakel från golv till tak, golvklinker, duschplats, nytt sanitetsporslin, ettgreppsblandare, handdukstork, och ett eluttag för hårfön och rakapparat. Du som hyresgäst har möjlighet att välja färg på golvklinkers.

I köken sätter vi in ettgreppsblandare, förbereder för diskmaskin, och installerar fläktkåpor.

Vi förbättrar också husets ventilation samt byter ut elsystemet för att uppfylla dagens myndighetskrav.

Allt detta ingår i renoveringens basnivå, eftersom det är nödvändigt för att huset ska vara trevligt att bo i även framtiden. 

Välj hur du vill ha din lägenhet: bas- eller utökad nivå?

Utöver basnivån i renoveringen finns en utökad nivå. Där har du möjlighet att välja till ett helt nytt kök för några hundralappar mer i månadshyra. Tillvalen kan ge ”känslan av en helt ny lägenhet”, menar hyresgästerna i våra tidigare stambytesprojekt där nästan hälften av alla valt nytt kök.

Tidplan

Projektet planeras att starta i januari 2025. I varje lägenhet tar renoveringen cirka 8-12 veckor.
Hela renoveringen planeras vara färdig i februari 2026. 

NYHETER I PROJEKTET

Till dig som är hyresgäst

Vill du veta mer om hur ett stambyte går till? Titta på vår film som beskriver hur vi går tillväga när vi byter stammar i våra fastigheter.

Se filmen Stambyte - så här kan det gå till

Mer om hur det går till att byta stammar kan du läsa under:

Frågor och svar om stambyte

Renovering av fastigheterna i Vårby gård

Huges hus på Bäckgårdsvägen och Mogårdsvägen ritades av arkitekten Anderas Carsten och var inflyttningsklara 1972. Sen dess har oräkneligt många familjer bott och levt i lägenheterna. Det har spolats i toaletter, sjungits i duschen och diskats i köken miljontals gånger. Rörstammar och vattenledningar har utsatts för hårt slitage och för att minska risken för läckor och vattenskador behöver de bytas ut. Drygt 50 år efter att husen stod klara är det dags för att rusta upp dem – så att de kommer kunna vara hem till många fler i många år till. 

Etapperna av renoveringen:

Etapp 1: Bäckgårdsvägen 2-6 - Ängsgården 6
Projekttid: KLART

Etapp 2: Bäckgårdsvägen 12-18 - Ängsgården 4
Projekttid: KLART

Etapp 3: Bäckgårdsvägen 20-24 - Ängsgården 3
Projekttid: KLART

Etapp 4: Bäckgårdsvägen 26-32 - Ängsgården 2
Preliminär byggstart: Oktober 2023
Planeras vara klart: Maj 2024
Antal lägenheter: 122

Etapp 5: Bäckgårdsvägen 34-40 - Ängsgården 1
Preliminär byggstart: Maj 2024
Planeras vara klart: Januari 2025
Antal lägenheter: 99

Etapp 6: Mogårdsvägen 3-19 - Ängsgården 8
Preliminär byggstart: Januari 2025
Planeras vara klart: Februari 2026
Antal lägenheter: 190

Etapp 7 - Mogårdsvägen 21-39 - Ängsgården 7
Preliminär byggstart: Februari 2026
Planeras vara klart: Mars 2027
Antal lägenheter: 196

 

Mer om Vårby

Vårby ligger vid Mälaren, i den nordvästra delen av Huddinge kommun. I dag har Vårby över 10 000 invånare och fornminnen visar att människor bodde här redan på vikingatiden.

Vårby delas in i Vårby Gård och Vårby Haga, som även kallas för Masmo. Bebyggelsen består mest av flerfamiljshus från 1960- och 1970-talet, men det finns också en hel del villor. Huge har 900 lägenheter i Vårby gård och cirka 800 i Vårby Haga.

I Vårby finns mycket för den aktive: simhall, bowling, gym och en skatepark. För den historieintresserade finns en promenad i Vårby herrgårdspark med fokus på tidsepoker som satt tydliga spår i Vårby: forntiden, vikingatiden, 1700-talet och 1970-talet. I Vårby Gård finns också bibliotek och Internationella barnkonstmuseet.

Tunnelbanan stannar i Vårby Gård och Masmo. Resan in till centrala Stockholm tar cirka 30 minuter. I områdena finns också flera busslinjer.

}