Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Stambyte

Upprustning och stambyte

Huge Bostäder ska under en 15-årsperiod rusta och byta stammar i drygt 5 300 hyreslägenheter i fastigheter byggda under 50-, 60- och 70-talet. Det är ett stort och nödvändigt projekt som kommer att pågå till omkring år 2032.

Säker boendemiljö och modern standard

Sedan husen byggdes har rörstammar, vatten- och elledningar utsatts för hårt slitage. De måste nu ersättas för att minimera risken för framtida läckor och vattenskador. Vi behöver också byta elanläggningar samt förbättra ventilationen på många håll för att uppfylla dagens myndighetskrav på elsäkerhet och ett gott inomhusklimat.

När vi byter stammar rustar vi lägenheterna som lägst på en basnivå. Det innebär att vi genomför de tekniskt nödvändiga åtgärderna i kök och badrum. Samtidigt med stambytet helkaklar vi badrummen. I köken installerar vi fläktkåpor, ettgreppsblandare och förbereder för diskmaskin. Vi installerar också nya säkrare elanläggningar i bostäderna. Vissa fastigheter kräver mer omfattande renoveringar, då kan även byte av hela kök samt renovering av väggar och golv ingå.

Tekniska undersökningar avgör åtgärdernas omfattning

Hur omfattande åtgärderna i ett upprustningsprojekt kan komma att bli beror till stor del på vad de tekniska undersökningarna visar på för respektive fastighet.

Läs mer om hur ett upprustnings- och stambytesprojekt går till och hur det kan komma att påverka dig.

Frågor och svar om stambyte

Senast uppdaterad: