Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Sjödalsbacken 1, 7A-C, 9 och Sjödalsvägen 11

Nu planerar vi för stambyte och renovering av 159 lägenheter och 8 lokaler i Sjödalen-kvarteren. Våra 1950-talshus intill Sjödalsparken har fungerat väl i många år, men efter mer än ett halvt sekel börjar det bli dags för en förnyelse. Så att husen håller i lika många år till och kan vara trivsamma hem även för nya generationer.

Trivsamma hem sedan 1950-talet – och i framtiden

Vi planerar för ett så kallat stambyte med nya badrum och andra förbättringar. Det innebär att vi byter ut alla vatten- och avloppsledningar (stammar) som är slitna efter drygt 60 års flitig användning.

Alla badrum renoveras också. Dels för att vi behöver riva upp väggar och golv för att komma åt stammarna. Och dels för att även badrummen börjar bli slitna och behöver förnyas. På så sätt slipper vi oroa oss för vattenskador framöver, samtidigt som du som hyresgäst kan se fram emot ett nytt fräscht badrum. Vi förbättrar också  ventilationen samt byter ut elsystemet för att uppfylla dagens myndighetskrav.

Välj basnivå eller utökad nivå

Allt som vi beskriver här ovanför ingår i renoveringens basnivå, som vi gör i alla lägenheter. I basnivån ingår det som är nödvändigt för att husen ska hålla och vara trevliga att bo i även i framtiden. 

Som hyresgäst får du välja mellan basnivå eller utökad nivå. Med utökad nivå får du även ett helt nytt kök. Och oavsett nivå kan du också välja till parkettgolv i ett eller flera rum.

Nyheter om projektet

Tidplan & etapper

Sjödalsbacken 1
Start: augusti 2024
Klart: december 2025

Sjödalsbacken 9
Start: januari 2025
Klart: september 2025 (klart i alla lägenheter före sommaren)

Sjödalsvägen 11
Start: mars 2025
Klart: september 2025 (klart i alla lägenheter före sommaren)

Tidplanen är preliminär och kan komma att ändras. I varje lägenhet tar renoveringen cirka 8-12 veckor.

Fastigheter & adresser

  • Mörten 1, Sjödalsbacken 7 A-C och 9
  • Forellen 3, Sjödalsbacken 1
  • Siken 3, Sjödalsvägen 11

Till dig som är hyresgäst

Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om renoveringen, utan att ringa eller skicka e-post.

Frågor och svar om stambyte

Se vår film om stambyte

Vill du veta mer? Se gärna vår film om hur ett stambyte går till:

Se filmen Stambyte - så här kan det gå till

Informationsmaterial om renoveringen

Okt 2022 - Broschyr om stambyte

Dec 2022 - Infobrev Takbyte Sjödalsvägen 11

Mars 2023 - Infobrev renovering Sjödalsbacken 9

Mars 2023 - Infobrev renovering och takbyte Sjödalsbacken 1

Mars 2023 - Infobrev renovering och takbyte Sjödalsvägen 11

Mars 2023 - Infobrev renovering Sjödalsbacken 7

Mars 2023 - Infobrev preliminär tidplan

Mars 2023 - Infobrev  takbyte Sjödalsvägen 11

Mer om centrala Huddinge

I centrala Huddinge, i kommundelarna Sjödalen och Fullersta, bor cirka 24 000 invånare. Bebyggelsen består av ungefär lika delar flerbostadshus som villor och radhus. Huge har cirka 1 500 lägenheter i området. De flesta ligger i Sjödalen, omkring Huddinge Centrum som Huge också äger med sina gågator, affärer, restauranger och caféer.  Men vi har också lägenheter i Fullersta och vid Kvarnbergsplan.

I centrala Huddinge kombineras småstadens fördelar med storstadens utbud inpå knuten. I Huddinge centrum handlar du från både väletablerade kedjor och många små lokala handlare i en levande torgmiljö – mat, mode, teknik, böcker, apotek och mycket mer.

Närheten till naturen ger förutsättningar för fysisk aktivitet, lugn och ro och gemenskap. I centrala Huddinge finns flera fina parker och det är cykelavstånd till flera badsjöar. Sjön Gömmaren till exempel, som förutom bad även erbjuder fiske och vandringsleder. På Källbrinks IP finns bland annat friidrottsarena, fotbollsplaner, rugbyplan och tennishall. Även Flottsbros vintersportanläggning och friluftsområde ligger nära.

I Stuvsta finns mest lummiga villakvarter, men också en del flerbostadshus. Området ligger i Huddinge kommuns norra del och gränsar mot Stockholms stad. I Stuvsta centrum finns ett trettiotal butiker, apotek, vårdcentral och restauranger. Här ligger också de 120 lägenheter som Huge har i kommundelen. Fastigheterna byggdes på 1950-talet.

I centrala Huddinge finns både pendeltågsstation och bussterminal. Pendeln till Stockholm tar cirka 15 minuter. Åker du istället en station söderut kommer du till Flemingsberg, med bland annat Karolinska Universitetssjukhuset och Södertörns högskola.

}