Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Givande gårdsmöte på Kullstigen

Skogås
Förra veckan hade vi gårdsmöte för våra hyresgäster på Kullstigen 10-26. Vi bjöd på mat ute på gården och informerade om den stundande byggstarten.

Personer samlade kring Huges informationsbord

På gårdsmötet kunde hyresgästerna ta del av tillval för kök, badrum och ytskikt. De fick också möjlighet att träffa och ställa frågor till oss samt vår entreprenör som jobbar i projektet.

Dessutom bjöd vi på grillad korv med bröd, tunnbrödsrulle och hamburgare från en food truck. Mycket uppskattat i den kyliga kvällen. Det var ett tjugotal personer som trotsade vädret och deltog i invigningen.

– Det var en bra uppslutning med tanke på vädret. Många var där för att se utställningen av tillvalen till lägenheterna. Andra var där för att ställa frågor kring flytten, säger ombyggnadssamordnare Peter Persson.

God stämning

Det var en förväntansfull och positiv känsla i luften. Den goda maten och det varma kaffet kan ha bidragit till det, men framför allt upplevdes hyresgästerna glada att projektet är i gång. Två av hyresgästerna som var på plats var mor och dotter Louisa och Nesrin som båda ser fram emot att få flytta tillbaka till en upprustad lägenhet när projektet är klart.

– Jag har bott i min lägenhet i 20 år och jag älskar den. Men den är riktigt sliten i dagsläget. Det är verkligen på tiden att den renoveras, säger Louisa.

– Ja, vi har väntat på det ett bra tag. Det är roligt att det blir gjort nu, tillägger Nesrin.

En omfattande renovering

Husen på Kullstigen har fungerat väl i många år och är ett uppskattat boende hos många av våra hyresgäster. Men efter drygt ett halvt sekel är det dags för byta alla stammar för vatten, avlopp och värme. Det blir också helt nya badrum. Eftersom husen har förhöjda värden av radon behöver vi även installera en helt ny ventilationsanläggning. Det kommer att ge en bättre luftkvalitet i alla lägenheter.

På grund av renoveringens stora omfattning kommer alla hyresgäster på Kullstigen 10-26 få flytta tillfälligt till evakueringslägenheter för att sedan få möjlighet att flytta tillbaka när projektet är klart. Totalt är det 77 lägenheter som berörs.

– Det känns kul att det börjar närma sig offentlig byggstart och att vi kommer i gång, säger Peter Persson.

Mer om projektet på Kullstigen 10-26

Vi utför renoveringen i tre etapper. Varje etapp tar cirka åtta månader.

  • Kullstigen 10, 12 och 14 med byggstart i januari-februari 2024
  • Kullstigen 16, 18 och 20
  • Kullstigen 22, 24 och 26

Läs mer om projektet på Kullstigen 10-26 här

Senast uppdaterad: