Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Oasen - en plats för gemenskap

Solen lurar bakom ett tunt molntäcke, musik spelas ur högtalaren och pizzaugnen går varm, perfekt sensommarväder. Det är fullt av Vårby gårdsbor som vill vara med och inviga den nya parken Oasen.
– Jag känner mig stolt över den nya parken vi har skapat. Den är härlig att vistas i som dessutom bidrar till biologisk mångfald, säger Linda-Marie Holmström, trädgårdschef på Huge.

Parken oasen invigs

Nyplanterade blommor och träd, en ny grillplats och nya parkbänkar. Visionen var att skapa en ny och trygg mötesplats som lockar till mer gemenskap i området.

Det har blivit jättefint här, det behövs mer växter och mer blommor så det här är perfekt. Det är väldigt mysigt att sitta här tillsammans med familjen, säger Carolina Perez som är här tillsammans med sina två barn Nathalie och John.

Äta pizza i parken med familjen

Under invigningen bjuder Huge på pizza, festis och fika. Alla bord och bänkar är fulla av personer som njuter i sensommarvärmen.

Det är jättefint med alla blommor och pizzan var så, så god, säger Mona Ashalin och springer för att hämta mer.

Familj njuter av pizza

Stolt över den nya parken

Längs med Svanholmsgången i Vårby gård hade träden vuxit sig så stora att de skymde belysningen och dagsljuset i lägenheterna runt omkring. Parken i området behövde ett omtag. För att kunna förverkliga upprustningen av parken söktes stöd från Boverket inom ramen för Gröna och trygga samhällen. Nu är parken upprustad och redo att användas.

Jag är jättestolt över parken. Vi har skapat en fin mötesplats för de boende i området, en grön oas med plats för återhämtning, som jag tror kommer bli uppskattad av både stora och små, säger Tommy Åhlund, distriktschef på Huge.

Invigning klippa bandet

En plats även för de allra minsta ”hyresgästerna”

Insektshotell

5 600 blommor och lökar av olika sorter har planterats. Väl utvalda för att skapa en vacker och trivsam miljö för alla. Det är inte bara själva parken som invigs utan även insektshotellet som skapades tillsammans med boende i området när Vårby gård firade 50 år.

Växterna är inte bara valda utifrån att de är vackra att titta på utan också för att bidra till biologisk mångfald, det känns viktigt att bidra till det, säger Linda-Marie Holmström.

Parken Oasen invigning

Läs tidigare texter om Oasen 

Parken är klar 

Det planteras för fullt i parken

 

Senast uppdaterad: