Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Dags renovera Kullstigen 10-26

2023-06-20
Nu i dagarna berättar vi för våra hyresgäster på Kullstigen 10-26 i Skogås att det är dags att renovera de tre husen med 78 lägenheter.  Vid renoveringen får alla lägenheter bland annat nytt badrum, nytt kök och en helt ny ventilation. Lägenheterna kommer som helhet att få en känsla av nytt och modernt.

Renoveringen blir något mer omfattande än vid Huges vanliga stambyten. Bakgrunden till det är att husets stomme innehåller så kallad blåbetong. Den släpper ifrån sig ädelgasen radon.

– Vi har under flera år provat med olika etablerade metoder för att minska halterna av radon. Tyvärr har det inte haft önskvärd effekt. Därför behöver vi nu installera en helt ny ventilation i alla lägenheter. Den ökar luftflödena och vädrar bort radonet, säger Björn Kannerberg, projektledare på Huge.

Renovering i tre etapper

Vi utför renoveringen i tre etapper och börjar med Kullstigen 10, 12 och 14. Preliminär byggstart i januari-februari 2024. Därefter följer Kullstigen 16, 18 och 20 respektive Kullstigen 22, 24 och 26. Varje etapp tar cirka åtta månader.

Flytt till annat boende

Under byggtiden behöver hyresgästerna flytta till ett annat boende. Det kan vara permanent till en annan lägenhet hos Huge. Det kan också vara till ett tillfälligt boende som man själv ordnar. Det kan även vara till en annan tillfällig lägenhet hos Huge – i så fall i något av grannhusen.

Hyresgäster som har korttidskontrakt omfattas inte av renoveringen. Kontrakten kommer att avslutas innan renoveringen börjar.

Mera information och frågor

I mitten av augusti återkommer vi med mera information till hyresgästerna på Kullstigen 10-26.  Då bjuder vi också in till etappvisa informationsmöten under augusti och september.

Läs mer på projektplatsen

 

Senast uppdaterad: