Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Stintavägen 1

Nu planerar vi för stambyte och renovering av 51 lägenheter på Stintavägen 1. Tidplan och omfattning av renoveringen är ännu inte helt klar men du som hyresgäst kommer att få detaljerad information så snart vi vet mer.

Vi planerar för stambyte

Huset på Stintavägen 1 har fungerat väl i många år, men efter drygt ett halvt sekel börjar det bli dags för renovering. Därför genomför vi för ett så kallat stambyte med nya badrum och andra förbättringar. På så sätt ser vi till att huset håller i minst lika många år till och kan vara trivsamma hem för nya generationer Skogås-bor.

Du som bor där idag kommer ha möjlighet att göra vissa tillval, som tex. nytt kök och vitvaror.

Detta ingår i stambytet

Stambytet innebär att vi byter ut alla husets vatten- och avloppsledningar (stammar) som är slitna efter drygt 50 års flitig användning. Alla badrum renoveras också. Dels för att vi behöver riva upp väggar och golv för att komma åt stammarna och dels för att badrummen börjar vara slitna och behöver förnyas. På så sätt slipper vi oroa oss för vattenskador framöver, samtidigt som du som hyresgäst kan se fram emot ett nytt fräscht badrum.

Vi förbättrar också husets ventilation samt byter ut elsystemet för att uppfylla dagens myndighetskrav.

Tidplan

Utskick information: Våren 2024
Du som hyresgäst får göra dina val: hösten 2024
Preliminär byggstart: Våren 2025

NYHETER I PROJEKTET

Till dig som är hyresgäst

Vill du veta mer om hur ett stambyte går till? Titta på vår film som beskriver hur vi går tillväga när vi byter stammar i våra fastigheter.

Se filmen Stambyte - så här kan det gå till

Mer om hur det går till att byta stammar kan du läsa under:

Frågor och svar om stambyte

Kontaktpersoner

Om du behöver hjälp under pågående upprustnings- och stambytesprojekt kan du kontakta våra ombyggnadssamordnare. Före och efter upprustningen kontaktar du kundservice eller gör en felanmälan via Mina sidor

Mer om Skogås

Trångsund och Skogås ligger i Huddinge kommuns nordöstra del och här bor drygt
23 000 människor i höghus, låghus, radhus och friliggande villor. Huge äger över 1 900 lägenheter i områdena, stora delar av Trångsunds centrum och hela Skogås centrum.

Trångsunds centrum är ett litet utomhuscentrum med affärer, restauranger, apotek och vårdcentral. I Skogås centrum finns det mesta du kan behöva: mataffär, café, gym, tandläkare och bibliotek. Intill centrum ligger vårdcentral och barnmorskemottagning.

Skogås har ett bra utbud av fritidsaktiviteter. Drevviken erbjuder badmöjligheter under sommartid och skridskoåkning vintertid. I Lännaskogens naturreservat finns barrskogar, myrar och sjön Kvarnsjön. Simmar gör du i Skogåshallens 25-metersbassäng, och Rackethallen lockar bland annat med badminton och squash, paddel. På idrottsplatsen Nytorps mosse finns en konstgräsplan och utegym med hinderbana.

}