Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Störningar

Att bo i flerfamiljshus ger många möjligheter till gemenskap, men du får räkna med att höra grannarna ibland. Kanske hör du att det spolar i vattenledningarna, att någon pratar i telefon eller ljud från grannens TV.

Vad gör jag om jag blir störd?

Vid alltför besvärande störningar ska du börja med att försöka prata med din granne. Om ni är flera i huset som störs kan ni kanske gå tillsammans? Om det inte blir bättre är det bra att dokumentera vid vilka tillfällen som du har blivit störd och vad som hände. Kontakta därefter oss. För akuta ärenden efter kontorstid, ring vår jour.

Anmäl störningar

Alla ska trivas!

  • Tänk på att inte spela musik eller använda högljudda hushållsmaskiner vid tider då andra kan bli störda, framför allt på kvällen. Efter klockan 22.00 är det extra viktigt att ljuden från din lägenhet inte stör grannarna.
  • Använd gärna hörlurar om du vill lyssna på musik med hög volym, även på dagen.
  • Informera grannarna i god tid innan du ska ha fest.
  • Se till att din hund inte skäller, eller ylar, så att omkringboende störs. 

Kostnad

Tänk på att inte spela musik eller använda högljudda hushållsmaskiner vid tider då andra kan bli störda, framför allt på kvällen. Efter klockan 22.00 är det extra viktigt att ljuden från din lägenhet inte stör grannarna.

Om vår störningsjour åker ut och konstaterar en störning , alltså där hyresgästen stör sina grannar med hög musik eller annat oljud, kommer den störande hyresgästen att debiteras 1 260 kronor för utryckningen.

Senast uppdaterad: