Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Bostadsanpassning

Om du har en bestående funktionsnedsättning kan du söka bidrag för bostadsanpassning hos Huddinge kommun. Med hjälp av bidraget kan du anpassa bostaden så att den fungerar för dig

Om du har en bestående funktionsnedsättning kan du söka bidrag för bostadsanpassning hos Huddinge kommun. Funktionsnedsättningen ska vara bestående för att du ska få bidrag. Med hjälp av bidraget kan du anpassa bostaden så att den fungerar för dig. Det handlar om att du ska kunna förflytta dig, sova och vila, sköta din hygien, laga och äta mat samt ta dig in och ut.

Anpassningar som du kan söka bidrag för

Bidraget finns för att du ska kunna ha ett självständigt liv i din permanenta bostad. Du kan söka bidrag för att anpassa och komplettera fasta funktioner i hemmet och i anslutning till hemmet.

Exempel på vanliga anpassningar är att

  • ta bort trösklar
  • montera stödhandtag
  • ordna en duschplats istället för badkar
  • montera ramper och hissar
  • sätta upp automatiska dörröppnare

Du behöver vårt medgivande

För att få bostadsanpassningsbidrag från kommunen måste vi på Huge godkänna att anpassningarna utförs. Ett sådant medgivande innebär att vi inte heller kommer  kräva någon ersättning för att återställa anpassningsåtgärderna om du skulle flytta från din bostad.

Läs mer om bostadsanpassning på Huddinge kommuns hemsida

Blankett:  Ansökan om bostadsanpassningsbidrag på Huddinge kommuns hemsida

Senast uppdaterad: