Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Veckan fri från våld – ur ett barns perspektiv

2023-11-22
Orange ljus lyser upp höstmörkret under hela veckan som en symbol för att uppmärksamma våld i nära relation. Under hela veckan är Huge på plats i våra områden för att sprida kunskap, trygghet och träffa hyresgäster.

Som en del av Veckan fri från våld är Huge, tillsammans med Kvinnojouren och Huddinge kommun, ute i flera områden för att visa filmen ”Sixten 6 år vid matbordet”. Filmen visar hur våld i nära relation kan se ut ur ett barns perspektiv. I måndags visades filmen i Flemingsberg och igår i Skogsås. Filmen har berört och bjudit in till viktiga samtal.

– De som kollade på filmen om Sixten blev väldigt berörda. Det har varit allt från unga mammor till äldre män som tog tillfället i akt att prova att vara Sixten. Tårar, djupa fina samtal och inbjudningar till nya samarbeten kring frågan gjorde att kvällen verkligen kändes värdefull, säger Jessica Nenzén områdesutvecklare på Huge.

Arbetet fortsätter även under slutet av veckan. Idag onsdag visas filmen i Huddinge centrum mellan 11.00 och 14.00 och på torsdag i Vårby centrum vid torget mellan klockan 16.00-18.30.

– Jag hoppas att vi får träffas många av våra hyresgäster och att det finns intresse och vilja att ta sig tid att titta på filmen. Den är viktigt på så många olika sätt, säger Jessica.

 

Här kan du se filmen om Sixten (fem minuter lång)

Onsdag: Huddinge centrum, vid scenen) kl. 11.00-14:00
Torsdag: Vårby centrum, torget kl. 16.00-18:30

Senast uppdaterad: