Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Sommarkonstnärer gör fint i våra områden

Djupbehållare för sopor har blivit konstverk. Efter en semester på Gotland fick Per ”Pelle” Sjöqvist idén. Varför måste tråkiga saker vara fula?

Djupbehållare blir konstverk

– Jag strosade runt i Visby och fick syn på ett gäng buntlådor som jag vet brukar vara grå och tråkiga. Men här hade de målat dem med olika motiv, mestadels landskapsmotiv och i stället blev det som ett konstverk mitt i stan, säger Pelle Sjöqvist fastighetsvärd på Huge.

När Pelle kom hem började han fundera över djupbehållarna som finns runt om i Huddinge. Gråa och tråkiga, gick det att göra något fint av dem i stället? Sagt och gjort tog Pelle kontakt med kultur- och fritidsavledningen på Huddinge kommun som sitter i samma byggnad som Pelle.

– Jag berättade om min idé och visade kort buntlådorna i Visby och de gick i gång på idéen. Nu har sommarkonstnärer från kommunen målat djupbehållare med olika motiv inspirerade av både musik och Huddinge, säger Pelle.

Huge skapar trivsamma områden

Förverkliga sina idéer

Tillsammans med Jessica Nenzén, Huges områdesutvecklare, och i samarbete med Huddinge kommun har Pelle kunnat förverkliga sin idé.

– Det är jättekul när vi får in idéer om hur vi kan skapa fina områden och det här är ett bra exempel på det. Vi vill skapa trivsamma och inspirerande områden och det kommer de här målningarna att bidra med, säger Jessica Nenzén.

Sommarkonstnärer gör fint i Huddinge

Målningarna planeras vara helt klara nu sista veckan i juni.

– Det känns kul att få förverkliga idéer man har och även visa våra hyresgäster att det går att göra tråkiga saker fina, säger Pelle.

Adresser där målningarna kommer utförs

Sjödalsvägen 7 och 11
Sjödalsbacken 9
Rättartunet 11
Kyrkängsbacken 8

Sommarkonstnärerna är ungdomar födda 06 eller 07 som har intresse för konst och arbetar under sommaren.

Senast uppdaterad: