Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Skogås får 80 nya bostadsrätter

2024-03-07
Nu är det klart att Huge Bostäder AB säljer Valvet 3 vid Skogås centrum till Fastighetsförädlarna i Mälardalen AB. Bolaget kommer att bygga ett 80-tal nya bostadsrätter motsvarande cirka 6 000 kvm ljus bostadsyta (BTA). Fastighetsförädlarna betalar cirka 6 000 kronor per kvm bostadsyta.

– Över lag har vi en avvaktande marknad för fastighetsaffärer i hela Storstockholm. Därför blev vi positivt överraskade av det stora intresset för Skogås. Vi hade en handfull seriösa fastighetsbolag som visade intresse och lämnade indikativa bud, säger Huges vd Karin Strömberg Ekström.

 Avtal har nu skrivits med Fastighetsförädlarna - som bildades 2010. Man arbetar med att förvärva, projektera, finansiera och producera fastigheter. Bolaget fokuserar på att utveckla bostäder och samhällsfastigheter i Mälardalen.

Bostadsrätter ger en attraktiv blandning

Valvet 3 vid Mariakyrkan i Skogås har idag inga byggnader. Den tidigare förskolan på Valvet 3 revs för något år sedan. Byggnaden var uttjänt och hade under senare tid ingen verksamhet.  

– Området detaljplaneras just nu för bostäder. Det finns gott om hyresrätter runt centrum. Nya bostadsrätter kommer att bidra till en attraktiv blandning av upplåtelseformer, säger Karin Strömberg Ekström.

Området består både av Huges mark från Valvet 3 och av kommunens mark från Västra Skogås 1:2. Det innebär att av den slutliga köpeskillingen får Huge 75 % och kommunen 25 %.

Avtal för gemensam utveckling

För att optimera den kommande byggrätten finns nu ett så kallat intentionsavtal mellan Huge, Fastighetsförädlarna och kommunen. I avtalet beskrivs hur man gemensamt kan arbeta med och genomföra den kommande detaljplanen.

Fastighetsförädlarna tillträder fastigheten så snart detaljplanen vunnit laga kraft. Preliminärt 2025. Fram till dess sköter Huge om fastigheten med mark precis som idag.

Bostäder med hållbar profil

– Vi är allmänt intresserade av att vara med och utveckla förtätningsprojekt i Huddinge kommun. Vi har sedan tidigare förvärvat gamla Beatebergsskolan i Skogås. Med Valvet 3 vill vi tillsammans med kommunen utveckla intressanta och yteffektiva bostadsrätter med en hållbarhetsprofil, säger Jacob Sandberg, vd på Fastighetsförädlarna i Mälardalen AB.

Jacob och hans kollegor har löpande möten med kommunen för att utveckla detaljplanen för Valvet 3. Där ingår även praktiska frågor som logistik, brandgator och platsmark.  Själva lägenheterna blir en efterfrågad blandning mellan 1 till 4 rum och kök. Byggstarten kan ske tidigast 2025–2026.

Intressant läge vid Skogås centrum

– Något halvår innan detaljplanen närmar sig beslut brukar vi starta projekteringen. Och så snart bygglovet är på plats kan vi starta provförsäljningen av lägenheterna. Det ska bli intressant att lansera lägenheterna i Skogås. Läget är mycket bra intill Skogås centrum och pendeltågsstationen, säger Jacob Sandberg.

Senast uppdaterad: