Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Skärpta regler för tillsyn av hundar

2024-03-13 Alla områden
För oss är trygghet och trivsel i våra områden viktigt. Därför förväntar vi oss att du som hundägare har koll på din hund och respekterar din omgivning.

Det gör du genom att du håller hunden kopplad utomhus och plockar upp efter den. Du har ansvar att se till att din hund inte orsakar skada på människor, djur eller egendom. Vi vill också påminna att det är du som hålls skyldig vid eventuell skadegörelse som din hund orsakar på våra gemensamma ytor. Till exempel om den biter sönder lekgungor eller gräver upp rabatter.

Ditt ansvar går under lagen för tillsyn av hundar och katter

Du har ansvar enligt lag att förebygga att din hund orsakar avsevärd olägenhet. Med avsevärd olägenhet avses situationer som kan påverka människors eller djurs liv, hälsa och säkerhet eller den allmänna ordningen. Exempel på avsevärd olägenhet är om en hund tillåts springa fram och skrämma människor.

Koppel på från 1 mars – 20 augusti

Under perioden 1 mars – 20 augusti är extra viktigt att du har koll på din hund. Då är det till och med straffbart om din hund springer efter vilda djur, har Länsstyrelsen Stockholm meddelat. Lagen finns bland annat till för att skydda djur under tiden på året som de får sina ungar. Med andra ord, håll hunden kopplad.

Här kan du läsa mer om dina skyldigheter som hundägare.

Senast uppdaterad: