Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Så håller vi takten i våra renoveringar

485 renoverade lägenheter. Det var målet för 2023 – och när vi summerar inför årets slut landar antalet på just 485 renoverade lägenheter. Framöver fortsätter förnyelsen i samma takt.

Karta över Huddinge och små bilder på fastigheter som renoverats 2023

– Det känns toppen att vi lyckas hålla uppe takten i våra renoveringar, särskilt med tanke på hur det ser ut i vår omvärld med olika utmaningar, säger Mikael Halvarsson, projektchef.

I varje renoveringsprojekt är många olika medarbetare delaktiga. Förberedelserna är noggranna och börjar ofta långt i förväg.

– Jag är väldigt stolt över vårt arbete och alla kollegor som gör denna renoveringsresa möjlig. Jag vill också passa på att ge en eloge till våra hyresgäster som har tålamod medan vi renoverar, det underlättar vårt arbete mycket, säger Mikael.

Fortsatt förnyelse i ett decennium

Även framöver fortsätter förnyelsen i samma takt. Många av våra hus är byggda för över 50 år sedan och har fungerat väl i många år, men det börjar bli dags för en större renovering. Det kommande decenniet ska vi renovera nästan 5 000 lägenheter, så att de kan fortsätta vara trivsamma hem även för kommande generationer.

Bra betyg från hyresgästerna

Ansiktsbild på Mikael Halvarsson

I de projekt som blivit klara under året har hyresgästerna fått svara på vad de tycker om resultatet, hur det fungerat med information, kontakter och städning under byggtiden samt vad vi kan göra bättre till nästa gång. I hyresgästernas enkätsvar blir det tydligt att renoveringarna är uppskattade, trots att byggstöket kan vara utmanande. De flesta ger resultatet efter renoveringen betyg 5 eller 6 av totalt 6.

– Vi har fått höga betyg och många positiva svar i alla våra hyresgästenkäter – och förstås även en del förbättringsmöjligheter som vi tar med oss. Vi arbetar ständigt med att finslipa och förbättra våra metoder. I det arbetet blir hyresgästernas enkätsvar ett värdefullt underlag, avslutar Mikael.

Senast uppdaterad: