Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Nice glass på Sjödalstorget

Smakerna och valen är många. Paret Tobias Berglund och Pamela Strang har tillsammans öppnat glass- och våffelcafét NiceEis i Huddinge centrum. Smakerna är intensiva och kreativa. Bara fantasin sätter stopp.

Tobias och Pamela driver NiceEis– Man kan testa och experimentera hur mycket som helst. Nu ser vi fram emot att servera riktigt god glass till alla glassugna Huddingebor och besökare, säger Tobias Berglund som är kock i grunden och tar fram smakerna på glassen.

Tillsammans driver paret glasscafét som också serverar båda söta och matiga våfflor. Att det blev just namnet NiceEis var ingen slump. Pamela är också språklärare, har tyskt påbrå och älskar glass.

– Vi funderade på vad det skulle heta och så bra kom vi på det. Glass är ju nice, eis är glass på tyska och så rullade det skönt i munnen när vi satte ihop orden så då fick det bli NiceEis, säger Pamela och skrattar.

Lokala råvaror

Smakerna på glassen kommer att variera. Råvarorna är gedigna och helst även lokala.

– Vi kommer till viss del att säsongsanpassa smakerna. Sedan försöker vi gynna de lokala så mycket det går. Exempelvis köper vi mjölk från en bondgård i Nyköping, säger Tobias.

Fint komplement

NiceEis ligger mitt på Sjödalstorget i Huddinge centrum. Lokalen är färgglad och rymlig med en härlig uteservering i söderläge som har sol nästan hela dagen.

– Det känns som ett fint komplement till det som redan finns i Huddinge centrum. Sedan är vi extra glada att det är en lokal aktör som dessutom använder sig så mycket av lokala råvaror, säger Kristina Hafström, uthyrningschef för kommersiella lokaler på Huge

I disken finns alla möjliga smaker på glassen. Allt från rabarber till pistage.

– Vill du äta riktigt god hantverksglass med det lilla extra så rekommenderar jag att besöka oss. Min personliga favorit just nu är nog pistage och kokos men det är svårt att välja en, säger Pamela.

Öppettider under sommaren

Måndag till fredag: 10.00 – 19.00

Lördag och söndag: 10.00 – 16.30

Senast uppdaterad: