Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Ny bollplan i Skogås

2023-07-17
Nu finns det möjlighet för ännu mera lek då Huges snickare byggt en gagabollplan till barnen i Skogås.
– Vi hoppas att barnen ska hitta dit och leka och ha skoj! För att hjälpa dem lite på traven har vi placerat ut flera bollar med ett budskap på. Så ut och leta! Den som hittar en boll får den, berättar Jessica Nenzén, Huges områdesutvecklare.

Tidigare har en förskola funnits på platsen. Den är riven sen en tid tillbaka och tanken är att det ska byggas bostadshus på fastigheten i framtiden, men fram till dess kommer barn i alla åldrar kunna spela boll där.

– Vi gör det här för att aktivera platsen och låta den ha ett värde under tiden man inte använder den till något annat. Vi vill att platsen skapar glädje och gemenskap, säger Jessica Nenzén, Huges områdesutvecklare.

Mellan kyrkan och Lötparken

Gagaboll är en typ av bollspel där man med händerna ska putta bollen och träffa varandra och då åker man ut. För att informera om den nya bollplanen har ett 20-tal bollar med information och karta placerats ut i området nära planen.

– Vi hoppas att alla barn i området kommer vilja spela! Det finns inga begränsningar, planen kan även användas som minifotbollsplan. Ni hittar bollplanen mellan kyrkan och Lötparken, precis vid Skogås centrum, berättar hon.

Så spelas gagaboll

Gagaboll har egentligen ingen begränsning vad gäller antal spelare utan alla som får plats i rinken är med i spelet. Spelet startas genom att alla säger ordet GAGABOLL samtidigt och en boll sätts i rullning. Nu gäller det att inte bli träffad av bollen på kroppen under midjan.

Man får bara slå bollen med handen. Blir man träffad under midjan eller om man skjuter ut bollen över sargen åker man ut och får kliva av planen och vänta tills nästa omgång. Vinner gör den som är sist kvar på banan.

Publicerad: