Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Nu grävs det för fullt – 125 nya lägenheter ska byggas

Schaktningen pågår för fullt på platsen där Huge Bostäder ska bygga parkeringsdäcket intill nybygget där 125 hyreslägenheter ska byggas vid Trångsundsvägen.

Grävmaskin och lastbil på byggarbetsplats bakom Trångsunds centrum

Markarbetena beräknas ta några veckor och under mars planeras betonggrunden för parkeringsdäcket att börja gjutas. Under våren kommer parkeringsdäcket börja byggas och i sommar görs fasaden i ordning. Hela parkeringsdäcket beräknas vara klart efter sommaren.

Därefter kommer bostadshuset med 125 hyreslägenheter börja byggas. Huset planeras stå klart 2025.  

- Vi är stolta över att bidra till bostadsmarknaden i Trångsund med 125 hem där miljön varit i fokus under uppförandet – bostadshuset ska certifieras enligt Miljöbyggnad med målet silver, det kommer finnas solceller på fastighetens tak som kommer täcka drygt 60 procent av den totala fastighetselen och det blir Huges första klimatdeklarerade byggprojekt, säger Disa Roxner, Jr Projektledare på Huge Bostäder.

- Det här är ett välkommet tillskott i vårt bostadsbestånd! På Huge brukar vi säga att vi vill skapa livskraft i Huddinge och det lever vi verkligen upp till med det här projektet, med 125 nya hyresrätter och ett parkeringsdäck i centrala Trångsund. Lägenheterna kommer ligga nära daglig service och natur på samma gång – dessutom bara 15 minuter från centrala Stockholm med kollektivtrafik, säger Karin Strömberg Ekström, vd på Huge Bostäder.

Fakta om Bonden 7

Adress: Trångsundsvägen 4-6, Trångsund
Antal lägenheter: 125
Kvm/lägenhet: 34−94 kvm
Antal rum (1-4): 15 ettor, 77 tvåor, 16 treor, 17 fyror
Arkitekt: Liljewall arkitekter
Entreprenör: Cobab
Planerad inflyttning: Våren 2025

Senast uppdaterad:

Bonden 7 — 125 nybyggda hyreslägenheter

Bonden 7 — 125 nybyggda hyreslägenheter

Vi bygger 125 hyreslägenheter i kvarteret Bonden vid Trångsundsvägen - nära kommunikationer och natur.

Bonden 7 — 125 nybyggda hyreslägenheter

Rättvist byggande

Vi bygger rättvist

Som hyresgäst hos Huge ska du vara trygg med att det är seriösa byggföretag med schyssta arbetsvillkor som bygger våra lägenheter. Därför är vi med i föreningen Rättvist byggande.

 

Läs mer om Rättvist byggande