Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Gratis byggkollo för barn i Huddinge

2024-05-16
För andra året i rad är Huge med och stöttar byggkollot Barnens by – där barn i Huddinge under fyra dagar får lära sig mäta, såga, spika, skruva och måla.

Barn som byggerBarnens by arrangeras av Huddinge kommun i samarbete med Byggsandra, Huge, Huddinge Samhällsfastigheter samt byggbolaget Cobab. Byggkollot har 60 platser och är till för barn mellan 8-10 år som är skrivna i Huddinge kommun.

Sommarkollot kommer vara i Vårby, Skogås och centrala Huddinge under fyra dagar.

– Vi är stolta över att få vara med och stötta sommarkollot. Barnen som är med får lära sig att skapa och bygga på egen hand, vilket ökar deras självkänsla. Det öppnar också upp deras ögon för den fantastiska bygg- och fastighetsbranschen, säger vår områdesutvecklare Jessica Nenzén.

Bygga en egen by

Under dessa dagar får barnen vara med och planera samt bygga en egen by med återbrukat material. Tillsammans med Byggsandra, som är snickare och sommarjobbare, lär de sig mäta, såga, spika, skruva och måla.

– Vi har sett ett stort intresse för projektet från företag som vill vara med och hört från många föräldrar vars barn missade förra året att de vill delta i år, säger Sandra Mobaraki, bygginspiratör och initiativtagare till Barnen Bygger Huddinge.

Fotograf: Sauman Ng

Mer information om byggkollot

Vårby Gård 17-20 juni
Centrala Huddinge 25-28 juni
Skogås 2-5 juli
Tid: Klockan 10.00-15.00
Måltider: Lunch och mellis serveras (kostnadsfritt)
Vem: Barn 8-10 år som bor i Huddinge kommun
Ansökan: Anmälan görs senast den 31 maj klockan 12.00 via Huddinge kommuns hemsida: huddinge.se/byggkollo

Senast uppdaterad: