Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Glädjande nyheter om öppna drogscener

Igår kunde Polisen berätta att antalet öppna drogscener i Stockholms län har minskat både till antal och yta under 2023. Glädjande för Vårby, Skogås och Flemingsberg där centrumen inte längre klassas som öppna drogscener.

Det är Länsstyrelsen Stockholm, Polismyndigheten, länets kommuner, Region Stockholm, Kriminalvården och Tullverket som arbetat tillsammans i två år för att länets öppna drogscener ska minska i antal.

- Parterna har gjort ett fint arbete med få bort drogscenerna. Det betyder mycket för tryggheten och för viljan att besöka våra centrum. Tryggheten är också viktig för att locka nya butiker och annan service till våra centrum, säger vår distriktschef Rosa Vitrera Luiga.

En öppen drogscen beskrivs som en geografisk bestående plats där bruk och försäljning av narkotika sker öppet och skapar otrygghet för omgivningen.

Här kan du läsa hela nyheten från Polisen.

Senast uppdaterad: