Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Start för förhandlingar om hyrorna i Huddinge

2023-11-20
Förhandlingarna om bostadshyran för 2024 har nu startat mellan Huge Bostäder och Hyresgästföreningen i Huddinge. Förhandlingen gäller för 7 900 hyresgäster hos Huge Bostäder.

– Förhandlingarna följer den modell för hyresjusteringar som Allmännyttan, Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen kommit överens om. Det innebär att vi yrkar en hyreshöjning på 9,1 procent för 2024, säger Huges distriktschef Tommy Ålund.

Modellen finns för att hyresjusteringarna över tid ska motsvara den allmänna kostnadsutvecklingen i samhället. Modellen ska även ta hänsyn till hyresvärdens lokala förutsättningar och beakta hyresgästernas intresse av en stabil hyresutveckling.

– De senaste årens har präglats av märkbart högre kostnader och stora ränteökningar. Inom bygg och fastighet har kostnadsökningarna slagit igenom extra mycket. Exempelvis för avfall, fjärrvärme, el samt vatten och avlopp. Lägg därtill höga byggpriser kopplat till fördyrade material inom hela byggsektorn, säger Tommy Ålund.

Förhandlingarna om hyran i Huddinge fortsätter nu mellan Huge och Hyresgästföreningen. Så snart den nya hyran är klar kommer alla Huges hyresgäster att få information. Den nya hyran kommer att gälla från 1 januari 2024.

Senast uppdaterad: