Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

86 nya hyresrätter i Vårby gård

2024-05-17
I onsdags gav kommunstyrelsen klartecken för Huges två planerade bostadshus i Vårby gård på Ängsgården 1, vid kommungränsen. Det blir totalt 86 nya hyresrätter i så kallade Kombohus.

Fastighet med vita loftgångar och grön gräsmatta framförFramför detta hus på Bäckgårdsvägen i Vårby gård kommer Huge bygga ett kombohus. Foto: Ola Jacobsen

– Ett mycket glädjande besked. Vi har identifierat att denna fastighet är lämplig för kombohus. Det är ett av Sveriges Allmännytta ramupphandlat typhus, som kommer sänka produktionskostnaderna och därför ge lägre hyror än andra nybyggnationer, säger Huges vd Karin Strömberg Ekström

Husen kommer att byggas med en trästomme, vilket leder till minskade koldioxidutsläpp jämfört med en betongstomme.

Vi tänker och bygger långsiktigt

Sedan tidigare har vi stora två byggprojekt igång. Det är Studenten 1 i Flemingsberg och Bonden 7 i Trångsund. Tillsammans ger det 335 nya hyresrätter. När många andra väljer att stoppa sin nyproduktion väljer vi på Huge att tänka långsiktigt.

– Nu kommer vi inom något år, med all sannolikhet, att kunna starta ytterligare ett projekt med 86 välbehövliga hyresrätter. Det är bra för hela Huddingefamiljen, säger Karin Strömberg Ekström.

Publicerad: