Hoppa till innehållet

Studenten 1 — 209 lägenheter, fem butikslokaler och en förskola i Flemingsberg

Tillsammans med entreprenören NCC kommer vi bygga 209 bostäder, lokaler av olika slag och en förskola för 160 barn längs Hälsovägen i Flemingsberg.

Planerad byggtid är 2019–2026.

– Den delen vi väntat på i gatuprojektet är nu klar och NCC som bygger åt oss kommer återuppta markarbetena innan sommaren 2023, berättar Disa Roxner, junior projektledare på Huge.

Därefter kommer pålning och grundläggning ske. Sedan kommer stommen resas.

Totalt kommer Huge bygga 128 hyresrätter, 81 studentbostäder, sex lokaler och en förskola med åtta avdelningar.

Det helt nya bostadskvarteret i Grantorp, på Hälsovägen i Flemingsberg, ska blir ett modernt bostadsområde med fyra kvarter uppförda av Huge och tre andra fastighetsbolag.

En varm miljö att komma hem till

Husen kommer att bilda ett öppet kvarter kring en grön förskolegård med bostäder för olika skeden i livet. Lägenheterna varierar i storlek för att kunna erbjuda boende för såväl små hushåll, till exempel studenter, som större familjer. Tanken är att utforma funktionella bostäder med stort dagsljusinsläpp och väl genomtänkta planlösningar. Kvarteret och lägenheterna ska bidra till hemkänsla och trivsel.

Miljön i fokus när vi bygger nytt

40 procent av husen i kvarteret kommer att ha sedumtak som bland annat renar luften. Husen ska certifieras enligt Miljöbyggnad från Sweden Green Buildning Council där husen bedöms utifrån bland annat energianvändning, ljudklass samt dagsljus. Målsättningen är att certifiera enligt nivå Silver.

Planerad inflyttning 2025/2026

Lägenheterna förmedlas via Stockholms bostadsförmedling och sker i etapper inflyttning är under första inflyttningarna kommer ske vid årsskiftet 2025/2026

Fakta om Studenten 1

Adress: Hälsovägen, Flemingsberg
Antal lägenheter: 209, varav 81 studentlägenheter
Kvm/lägenhet: 19−99 kvm
Våningar: 6−10 våningar
Antal rum (1-5): 83 ettor, 89 tvåor, 16 treor, 17 fyror, 4 femmor
Arkitekt: Total Arkitektur och Urbanism
Entreprenör: NCC
Planerad inflyttning: 2025/2026
Förmedling: Via Stockholms Bostadsförmedling

Flemingsberg

Flemingsberg är i en expansiv fas. Idag bor det cirka 13 000 människor i Flemingsberg, här finns cirka 13 000 arbetsplatser och 17 000 studenter. Fram till år 2035 vill Huddinge kommun att det byggs cirka 14 000 nya bostäder och lokaler för ytterligare 20 000 arbetsplatser.

I Flemingsberg centrum hittar du ett tjugotal affärer, vårdcentral, bibliotek, grundskola och IT-gymnasium. I Flemingsberg ligger också en forskningspark, Karolinska Institutet Syd och Kungliga Tekniska Högskolan Syd samt även Polishögskolan.

På mindre än 20 minuter tar du dig från Flemingsberg till centrala Stockholm. Här finns närheten till naturen och möjlighet till sport och aktiviteter med bland annat Flemingsbergsskogens naturreservat, Visättra Sportcenter, Gömmarens naturreservat, sjön Gömmaren och Flottsbro friluftsområde.

}