Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Bonden 7 − 125 hyreslägenheter centralt i Trångsund

Vi bygger 125 hyreslägenheter i kvarteret Bonden vid Trångsundsvägen - nära kommunikationer och natur.

De 125 lägenheterna kommer vara fördelade i två huskroppar – ett punkthus och ett u-format hus. Det kommer vara alltifrån från 34 till 94 kvadratmeter fördelat på 15 ettor, 77 tvåor, 16 treor och 17 fyror.

Alla lägenheter kommer ha balkong eller fransk balkong. I fastigheten finns barnvagns- och cykelförråd för att du tryggt och säkert ska kunna låsa in det som får ditt liv att rulla lite lättare. Det finns också fräscha tvättstugor med torkmöjligheter för dig som väljer att inte ha egen tvättmaskin i lägenheten.

Det kommer finnas 219 cykelparkeringar. Vi bygger också parkeringsdäck i två plan och 22 carportsparkeringar. Totalt kommer det bli 148 parkeringsplatser när husen står färdiga. Det kommer finnas möjlighet till elbilsladdning nära fastigheten. 

– Vi kommer ha solpaneler på taket. Vår uppskattning är att de kommer täcka ungefär 60 procent av fastighetens el under ett år. Byggnaden kommer bli certifierad enligt Miljöbyggnad och målet är nivå silver, berättar Disa Roxner, projektledare på Huge.

Lägenheterna kommer vara inflyttningsklara 2025 och förmedlas av Stockholms Bostadsförmedling. 

Tidplan

  • Våren 2023: parkeringsdäcket byggs. 
  • Hösten 2023: när parkeringsdäcket är klart,  byggs bostadshusen.
  • Hösten 2025: husen blir färdigbyggda och redo för inflyttning.

Naturminnesmärkt ek skyddas

På fastigheten står idag en drygt 600 år gammal naturminnesmärkt ek. För att den inte ska komma till skada under projektet har en skyddszon satts upp runt om eken. När bygget är klart kommer eken att hägnas in permanent med ett lägre staket för att den och naturmarken runt om den ska lämnas orörd.

Nyheter i projektet

Mer om Skogås

Trångsund och Skogås ligger i Huddinge kommuns nordöstra del och här bor drygt
23 000 människor i höghus, låghus, radhus och friliggande villor. Huge äger över 1 900 lägenheter i områdena, stora delar av Trångsunds centrum och hela Skogås centrum.

Trångsunds centrum är ett litet utomhuscentrum med affärer, restauranger, apotek och vårdcentral. I Skogås centrum finns det mesta du kan behöva: mataffär, café, gym, tandläkare och bibliotek. Intill centrum ligger vårdcentral och barnmorskemottagning.

Skogås har ett bra utbud av fritidsaktiviteter. Drevviken erbjuder badmöjligheter under sommartid och skridskoåkning vintertid. I Lännaskogens naturreservat finns barrskogar, myrar och sjön Kvarnsjön. Simmar gör du i Skogåshallens 25-metersbassäng, och Rackethallen lockar bland annat med badminton och squash, paddel. På idrottsplatsen Nytorps mosse finns en konstgräsplan och utegym med hinderbana.

}