Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Skydda dig mot brand och tjuvars hand

2017-06-08
Alla hyresgäster ska känna sig trygga i sin boendemiljö. Därför samarbetar Huge bland annat med polis, räddningstjänst och kommunen i olika trygghetsåtgärder. Men det finns också saker du själv kan göra för att öka tryggheten, både för dig och dina grannar.

Säkerhetsdörr

En säkerhetsdörr gör det i princip omöjligt för tjuven att bryta sig in i lägenheten. Om det börjar brinna fungerar den även som en brandvägg mellan lägenheten och trapphuset. Kontakta Huges kundservice så hjälper de dig att beställa en säkerhetsdörr. Det blir
ett tillägg på hyran.

Grannsamverkan

Håll ögon och öron öppna för sådant som avviker från det vanliga. Berätta för grannar om du själv reser bort så de kan vara uppmärksamma om något inte står rätt till. Tveka inte att ringa polisen om du ser något misstänkt i grannskapet.

Testa brandvarnaren

Minst en gång i månaden bör brandvarnaren testas för att säkerställa att den fungerar. Om det börjar brinna kan brandvarnaren vara skillnad mellan liv och död.

Släpp inte in främlingar
– be alltid om legitimation

Om någon ringer på dörren och säger att de ska utföra arbete och presenterar sig som att de är från Huge eller något annat företag, be alltid om legitimation. Det är sällan Huge ringer på utan att ha hört av sig i förväg.

Dokumentera, märk
och göm dina värdesaker

Om tjuven ändå är framme är det bra att ha fotograferat alla värdesaker och sammanställt en lista över alla objekt. Det gör det enklare att upptäcka vad som försvunnit och att redovisa det för försäkringsbolaget. Nu finns också möjlighet att DNA-märka sina värdesaker. Det gör att de blir spårbara vilket visat sig vara effektivt för att skrämma bort tjuven.
Läs mer om det hos Stöldskyddsföreningen, SSF.se

Skräm bort tjuven – skapa illusion av att du är hemma

Se till att någon tar in post och vattnar blommor om du inte är hemma. Om någon tittar genom brevinkastet och ser en hög med post eller ser vissna blommor i fönstret är det ett tecken på att någon inte är hemma. Lämna hemmet lite stökigt så det ser ut som att vardagen pågår som vanligt. Ordna timer på lampor så att det lyser även om du inte är hemma. Särskilt vintertid gör det stor skillnad.

Senast uppdaterad: