Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Inredarens bästa tips – när det är dags för renovering

Att få sin lägenhet renoverad i och med ett stambyte kan kännas överväldigande när du behöver göra val till inredningen. Värden träffade inredningsstylisten Linda Johansson för att få inspiration och handfasta tips på hur du kan tänka när din lägenhet står på tur.

bröd på köksbänk

Beigt eller grått golv i badrummet? Vilken färg på bänkskivan i köket? Det kan hända att du ställs inför många val när din lägenhet ska renoveras. – Det är smart att välja färger som passar med hur du tänker inreda, säger Linda Johansson, inredningsstylist.

Inom loppet av tolv år ska omkring 5 000 av Huges lägenheter renoveras, så att de kan ­fortsätta vara trivsamma hem även för kommande generationer.

Linda Johansson jobbar som inredningsstylist har gjort valen för renoveringen i en av Huges lägenheter i Skogås.

Välj badrummet som passar dig 

Ett nytt badrum ingår alltid vid renovering, där man kan välja mellan beigt eller gråa klinker på golvet.

– Grå är mer förlåtande mot smuts och damm och är en tidlös färg medan beigt ger en varmare jordnära känsla och upplevs ljusare, säger Linda Johansson, inredningsstylist.

Före- och efterbilder på ett badrum

Valbar köksrenovering

Vid en renovering kan du också välja att få ett helt nytt kök. Då finns flera val av bänkskiva att ta ställning till, till exempel grått, svart eller brunt.

– Alla alternativ är väldigt fina. Jag valde grått, ­vilket gör det enklare att dekorera köket med accent­färger och lyfter också fram andra kontraster jag vill ha i köket. Den harmoniserar också bra med rostfritt stål, säger Linda.

Hon tipsar vidare om att den grå bänkskivan mot det vita kaklet och luckorna ger en mjuk övergång och inte lika hård brytning som svart.

Före- och efterbild på kök

– När du väljer färg på bänkskivan så tänk på vad du gillar och vill ha för slut­resultat i köket. En neutral grund är det lätt att kombinera med din personliga stil med ­möbler, inredning och dekoration runt omkring, säger Linda.

Med rätt val kan renoveringen bli en härlig nystart som ger dig ett ännu mer trivsamt hem, där du finner inspiration till matlagning och umgänge.

Många val vid renovering

Alla Huges renoveringsprojekt är unika och valen som du som hyresgäst kan göra varierar. Bor du i ett hus som ska renoveras kan du prata om valen du kan göra med ombyggnadssamordnaren för projektet.

Texten är hämtad från Värden nr 2 2024. Här kan du läsa hela tidningen och tidigare nummer.

Text och foto: Lukas Lind

Senast uppdaterad: