Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Huddinge vårdcentral och BUP flyttar till Patron Pehrs väg 

2024-10-17
Nu är det klart vart Huddinge vårdcentral och BUP ska flytta när de nuvarande lokalerna på Paradisbacken i Huddinge centrum blir nytt kommunhus i Huddinge. I veckan kom Region Stockholm och hyresvärden Huge Bostäder överens om ett avtal på Patron Pehrs väg i Huddinge centrum. 

2028 ska Huddinges nya kommunhus och huvudbibliotek stå klart på Paradistorget i Huddinge centrum. De verksamheter som finns i huset idag behöver flytta ut senast sommaren 2025.

Dialogen om vart Huddinge vårdcentral och BUP ska flytta har pågått sedan hösten 2021 och i veckan stod det klart att de nya hyresavtalen är klara mellan hyresvärden Huge Bostäder och Region Stockholm (huvudman för vårdcentralen och barn- och ungdomspsykiatrin, BUP). 

Huddinge vårdcentral och BUP kommer därmed att flytta till lokaler på Patron Pehrs väg 4-10. Lokalerna där ligger centrumnära i anslutning till pendeltåg och busstation. 

Planen är att även Martina BUMM Huddinge, som är en privat vårdgivare, kommer att flytta till lokaler på Patron Pehrs väg 4-10. 

Centrumnära vårdservice i samlat läge

Tillsammans med Huddinge barnavårdscentral (BVC) som redan sitter i lokaler på Patron Pehrs väg 4 kommer Huddinge vårdcentral, BUP och BUMM bilda ett vårdkluster. Vårdkluster innebär att flera vårdverksamheter ligger intill varandra, men de har fortfarande olika uppdrag och de kommer även att ha egna entréer. 

Läget för de nya lokalerna är centralt beläget vid busstorget och pendeltågsstationen i Huddinge centrum. Ett centralt vårdkluster skapar en trygg, nära och attraktiv vårdservice för Huddingeborna. 

Nästa steg för kommunhuset

Det innebär också att nästa steg kan tas med det nya kommunhuset. Det blir Huddingefamiljens mötesplats för demokrati och kultur samt en modern, attraktiv och flexibel arbetsplats för kommunens administrativa verksamheter.  


 

 

Senast uppdaterad: