Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Gårdsfest på Terapivägen

Solen lurar bakom ett tunt täcke av moln. Höstkrispet är påtagligt och innergården på Terapivägen 4–8 fylls av hyresgäster som vill träffa Huge, äta pizza, umgås och fira att stambytet har startat på Terapivägen 8 i Grantorp.

Gårdsfest på Terapivägen 4-8

– Det känns jättekul att uppslutningen är så stor och att våra hyresgäster uppskattar sådana här träffar, säger Hanna Stegrud, projektledare på Huge.

Alla de 397 lägenheterna på Terapivägen 4-8 ska renoveras de kommande tre åren.

Karin Larsson har varit hyresgäst hos Huge i nästan hela sitt liv. Sedan 30 år tillbaka bor hon i en av lägenheterna på Terapivägen.

– Jag gick förbi på vägen hem från jobbet och hörde musiken och tänkte ”har snickarna fest” men så såg jag alla människor och kände doften av pizza och förstod att det var Huge som anordnade något för oss hyresgäster, säger Karin Larsson och skrattar.

Att lägenheterna ska renoveras och genomgå stambyte tycker Karin nödvändigt och det är något hon ser fram emot.

– Både min spis och ugn spelar på sista refrängen och jag vet att även rören är slitna. Hyran kommer ju höjas lite men det är det värt, det finns ju inget annat alternativ.

 

Karin Larsson, hyresgäst hos Huge
Karin Larsson har varit hyresgäst hos Huge i nästan hela sitt liv.

Pizzabiljetter delas ut i hög fart. Hanna Stegrud, projektledare för stambytet, har stenkoll för att inte missa någon hyresgäst som kommit ner på gården för att delta på firandet.

– Vi har förberett det här länge och det är mycket kvar innan renoveringarna är klara men det känns kul att vi har börjat med stambytet och att vi kan anordna den här dagen för våra hyresgäster, säger Hanna Stegrud.

Hanna Stegrud, projektledare för stambytet, delar ut pizzabiljetter.
Hanna Stegrud, projektledare för stambytet, delar ut pizzabiljetter.

 

Firandet är väl genomtänkt, både för stora och små. Plywoodskivor i trä står uppställda för att barn ska måla på dem, dessa ska sedan användas för att skydda och avgränsa bygget. Det finns även ansiktsmålning och ballonger delas ut och knyts till olika djur och föremål.

Det här är ett perfekt tillfälle för oss att få ett ansikte på hyresgästerna och för hyresgästerna att träffa oss. Man märker att det är uppskattat, många ställer frågor och söker kontakt. Sedan är det kul att se hur våra yngsta hyresgäster får leka och vara kreativa tillsammans, säger Josefine Ricalais, junior ombyggnadssamordnare på Huge.
 

En av plywoodskivorna som de allra hyresgästerna har fått måla på.
En av plywoodskivorna som de allra hyresgästerna har fått måla på.

 

Senast uppdaterad: