Hoppa till innehållet

Klockarvägen 5 och 7, (Ålen 1 och 2)

Huge renoverar totalt 109 lägenheter och 2 lokaler på Klockarvägen 5 och 7.

Under 2022 stambyter och renoverar vi 109 lägenheter och 2 lokaler på Klockarvägen 5 och 7 i centrala Huddinge. Badrummen renoveras till modern standard med helkaklade väggar och klinker på golvet. Det finns också möjlighet att välja till ett helt nytt nytt kök och parkettgolv i ett eller flera rum.

Etapp 1: Klockarvägen 5 – start våren 2022, klart hösten 2022

Etapp 2: Klockarvägen 7– start hösten 2022, klart vid årsskiftet 2022/2023

Till dig som är hyresgäst

Vill du veta mer om hur ett stambyte går till? Titta på vår film som beskriver hur vi går tillväga när vi byter stammar i våra hus.

Se filmen Stambyte - så här kan det gå till

Mer om hur renoveringen går till kan du läsa under:

Frågor och svar om stambyte

Här hittar du informationsmaterial om den pågående renoveringen. Detta har vi även skickat med post till dig som bor på  Klockarvägen 5 och 7 (kontraktsinnehavare). 

Hyresgästinformation Klockarvägen 5 och 7

Mer om centrala Huddinge

I centrala Huddinge, i kommundelarna Sjödalen och Fullersta, bor cirka 24 000 invånare. Bebyggelsen består av ungefär lika delar flerbostadshus som villor och radhus. Huge har cirka 1 500 lägenheter i området. De flesta ligger i Sjödalen, omkring Huddinge Centrum som Huge också äger med sina gågator, affärer, restauranger och caféer.  Men vi har också lägenheter i Fullersta och vid Kvarnbergsplan.

I centrala Huddinge kombineras småstadens fördelar med storstadens utbud inpå knuten. I Huddinge centrum handlar du från både väletablerade kedjor och många små lokala handlare i en levande torgmiljö – mat, mode, teknik, böcker, apotek och mycket mer.

Närheten till naturen ger förutsättningar för fysisk aktivitet, lugn och ro och gemenskap. I centrala Huddinge finns flera fina parker och det är cykelavstånd till flera badsjöar. Sjön Gömmaren till exempel, som förutom bad även erbjuder fiske och vandringsleder. På Källbrinks IP finns bland annat friidrottsarena, fotbollsplaner, rugbyplan och tennishall. Även Flottsbros vintersportanläggning och friluftsområde ligger nära.

I Stuvsta finns mest lummiga villakvarter, men också en del flerbostadshus. Området ligger i Huddinge kommuns norra del och gränsar mot Stockholms stad. I Stuvsta centrum finns ett trettiotal butiker, apotek, vårdcentral och restauranger. Här ligger också de 120 lägenheter som Huge har i kommundelen. Fastigheterna byggdes på 1950-talet.

I centrala Huddinge finns både pendeltågsstation och bussterminal. Pendeln till Stockholm tar cirka 15 minuter. Åker du istället en station söderut kommer du till Flemingsberg, med bland annat Karolinska Universitetssjukhuset och Södertörns högskola.

}