Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Vi öppnar upp skyddsrummen 23-27 september

2024-09-16
Årets beredskapsvecka 23-29 september har temat ”Sätt i gång”. I Huddinge startar vi genom att sätta i gång Huddinges trygga platser. Det är kommunens trygghetspunkter och tre av Huges fullt utrustade skyddsrum som öppnar upp under veckan för alla som är intresserade.

Det är tre av våra skyddsrum i Flemingsberg, Huddinge centrum och Skogås som öppnar upp under en halvdag. Det ger en näst intill unik möjlighet att besöka fullt utrustade skyddsrum.

– Med öppet hus, dialog och en bred kommunikation vill vi öka kunskapen om våra skyddsrum, var de finns, hur de fungerar, och vem som har ansvar för vad i skyddsrummen. Mycket välkommen att besöka våra skyddsrum, säger kommunikationschef  Anders Sundqvist.

Tider för öppna skyddsrum

  • Måndag 23 september klockan 10.00-14.00 i Flemingsberg på Röntgenvägen 5.
  • Onsdag 25 september klockan 10.00-14.00 i Huddinge centrum på Sjödalsvägen 7.
  • Fredag 27 september klockan 10.00-12.00 i Skogås på Fäbodvägen 20-26. Samma dag öppnar kommunen en trygghetspunkt på eftermiddagen i Östra gymnasiet.

Beredskapsvecka för ökad förmåga

Den nationella beredskapsveckan genomförs vecka 39 varje år och leds av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Under veckan sker många olika aktiviteter runt om i Sverige. Syftet med beredskapsveckan är att stärka motståndskraften och öka förmågan till krisberedskap hos oss alla.

Så fungerar en trygghetspunkt

Där har Sveriges kommuner ett särskilt ansvar. I Huddinge sätter man i gång Huddinges trygga platser. Under veckan visar Huddinge kommun och Östra Gymnasiet exempel på hur en trygghetspunkt kan se ut och fungera.

– En trygghetspunkt kan fungera på tre olika nivåer: som informationspunkt, som en plats där man kan ladda mobil, värma mat, kanske få en kopp varmt att dricka, och slutligen som en plats där den som verkligen har behov kan få psykiskt och socialt omhändertagande, mat och i yttersta fall en sovplats, säger Daniella Johnsson, säkerhetssamordnare i Huddinge kommun

– Vi kommer också att sätta i gång samtliga trygghetspunkter i Huddinge under veckan, preppa dem med material och se till att de har vad som behövas för att fungera, berättar Elin Holmström, säkerhetssamordnare i Huddinge kommun.

 

Senast uppdaterad: