Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Nu börjar vi renovera på Terapivägen

Förra året firade husen 50 år – och nu är det dags för en efterlängtad förnyelse. Den här veckan sätter vi i gång arbetet med att renovera badrum, uppgradera kök, förnya ventilation och byta alla ledningar för vatten, avlopp och el på Terapivägen 8 i Grantorp.

Terapivägen 8 i Flemingsberg

– Det känns toppen att vi nu är i gång med förnyelsen, vi vet att många hyresgäster längtat efter detta, säger projektledare Hanna Stegrud som arbetat intensivt med förberedelserna tillsammans med kollegor på Huge, konsulter och byggentreprenören Metrolit.

Terapivägen 8 är först ut i renoveringen av de 397 lägenheterna runt samma gård, där även nummer 4 och 6 ligger. Här kommer renoveringsarbetet pågå till 2027 – och därefter väntar ytterligare drygt 800 lägenheter i Grantorp på renovering.

Nytt badrum i visningslägenheten för renoveringen på Terapivägen.Efter renoveringen blir badrummen fräscha med helkaklade väggar och klinker på golvet.

Många kontakter för att förbereda hyresgästerna

Kommunikationen med hyresgästerna startade för drygt 1,5 år sedan. Längs vägens gång har vi haft en rad kontakter och möten för att förbereda hyresgästerna inför renoveringen.

– I det här projektet flyttar de flesta till tillfälligt boende under byggtiden, vilket underlättar renoveringen. Vi kan arbeta på i högre tempo och färre blir störda av byggarbetet. Så det känns bra, säger ombyggnadssamordnare Josefine Ricalais.

Trygghetsfrågorna viktiga

Utöver alla tekniska förbättringar i husen blir det även en del fokus på trygghet, eftersom vi vet att trygghetsfrågorna är viktiga för många av våra hyresgäster här. Våra områdesutvecklare Jessica Nenzén och Eva-Lena Nilsson är därför engagerade i projektet – och redan under samrådsprocessen började vi prata trygghet med hyresgästerna.

– En annan fråga som också hänger ihop med tryggheten är hur kontakten med byggentreprenören Metrolit och hantverkarna fungerar. Därför känns det bra att Metrolit har en utpekad kontaktperson för hyresgästerna att höra av sig till, säger Hanna Stegrud.

Om några veckor planerar vi också för en gårdsfest med roliga aktiviteter, där vi tillsammans med Metrolit finns på plats för att träffa hyresgästerna och svara på frågor.

– Vi har en väl genomarbetad metod, både för själva renoveringen och för omtänksamma kontakter med våra hyresgäster. Det är viktigt för oss att vara en ansvarsfull hyresvärd som erbjuder ett attraktivt och långsiktigt boende för våra hyresgäster, säger projektchef Mikael Halvarsson.

Nytt kök i visningslägenheten för renoveringen på Terapivägen.Den som vill har även möjlighet att välja till ett helt nytt kök i renoveringen.

Mer om renoveringen

Husen och lägenheterna på Terapivägen 4-8 har nyss fyllt femtio år. Nu det är dags för en grundlig renovering med nya vatten- och avloppstammar, elledningar, badrum, fönster och ny ventilation. Hyresgästerna har också möjlighet att välja till nytt kök och nya golv – vilket vi vet brukar vara uppskattat.

På projektplatsen huge.se/grantorp kan du läsa mer

Senast uppdaterad: