Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Frågor och svar

Här har vi samlat vanligt förekommande frågor och våra svar till dig som söker studentbostad.

Hur stora är studentlägenheterna?

De minsta lägenheterna är 17 kvm (1 rum och kokvrå). De största lägenheterna är 61 kvm (2 rum och kokvrå). I Visättra finns treor på 40 kvm (3 rum och kokvrå).

Hur hög är hyran?

Månadshyran är från 2 660 kr till cirka 5 200 kr beroende på lägenhetens storlek. Du betalar din hyra i förskott. Hyresavin skickas till din postadress varje månad med summan som du ska betala. 

Vad ingår i hyran?

El, värme, vatten och kabel-TV med basutbud (ComHem).

Finns det bredband?

Alla lägenheter har bredband men du beställer och betalar abonnemang själv.

Bredband

Vad finns i kokvrån?

  • Björnkulla: En kokplatta, ett litet kylskåp och en diskho. Det finns också 18 gemensamhetskök som delas av 8 lägenheter per kök.
  • Flemingsberg: Tre spisplattor, en ugn, kylskåp med frysdel.
  • Visättra: Två spisplattor, en ugn, kylskåp med frysfack. 

Vad finns det för gemensamma lokaler?

I Björnkulla finns gemensamhetskök. I Visättra finns studierum och samlingslokal. I Flemingsberg finns en samlingslokal. Det finns tvättstugor i alla studenthus. 

Vilka kommunikationer finns i närheten?

Det tar cirka tio minuter att gå från alla våra tre bostadsområden till Flemingsbergs station, som är en station för både fjärrtåg och pendeltåg. Pendeltåget in till Stockholm Central tar ungefär 15 minuter. Det finns också busslinjer som binder ihop respektive område med tågstationen och Campus Flemingsberg.

Kan jag bo med barn i en studentlägenhet?

I våra studentboenden i Björnkulla får ingen bo med barn oavsett lägenhetens storlek, eftersom dessa lägenheter endast är tillåtna för 1 person per lägenhet. Utöver detta går det bra att bo med barn i våra studentlägenheter. Barn räknas inte som medboende.

Får jag ha husdjur?

Det går bra, men vi ber dig att visa hänsyn till dina grannar.

Husdjur

Går det att hyra möblerade studentlägenheter?

Nej, lägenheterna hyrs ut omöblerade. 

Får jag hyra studentbostad om jag har en betalningsanmärkning?

Nej, skulder och betalningsanmärkningar godkänns ej.

Kan jag ha flera bostäder samtidigt?

Nej, om sökande eller medsökande har bostad kräver vi att uppsagt hyreskontrakt alternativt försäljningsdokument för villa eller bostadsrätt kan uppvisas före nytt kontrakt tecknas.

Publicerad:

Senast uppdaterad: