Hoppa till innehållet

Oscar och hans hund trivs i Trångsund

– Bekanta sa till mig att jag hade vunnit högsta vinsten när jag fick den här Plus 65-lägenheten och jag kan inte annat än hålla med. Jag har alltid trivts i hus och flyttat runt, men nu var det dags att tänka på mig själv och att jag blir äldre. Jag tittade på en massa lägenheter och tackade ja till allihop, och med den här lägenheten var det jag som låg på första plats, berättar han.

När Oscar bestämde sig för att det var dags att flytta till lägenhet besökte han olika områden för att se var han skulle trivas bäst. Trångsund var ett sådant område. Närheten till köpcentrum, butiker och framför allt pendeltåg passar Oscar som gärna vill kunna ta sig till stan snabbt och smidigt. Därför ställde han sig i kö hos Huge.

– Det är en väldigt fin lösning för hur köandet sker och man kan se allt som händer på webbplatsen. Men man måste ha koll och bevaka köerna, förklarar Oscar.

Lägenheten har en fin uteplats om 22 kvadratmeter som Oscar själv har renoverat. Hela uteplatsen är inramad av blommor som hänger i amplar och växer i krukor och rabatter. Rosor, klematis, dahlia, pelargon och penséer – allt får plats.

– Här sitter jag och idisslar på kvällskvisten. Trots att jag är pensionär jobbar jag fortfarande en del, så här kan jag ta igen mig.

Med en särskilt lampa som ger både trivsamt ljus och värme kan Oscar njuta av uteplatsen långt in på hösten.

– Den här lägenheten är toppen, den har bara fördelar. Både för mig och Rio, säger Oscar och klappar om sin hund, som lagt sig på sin favoritplats i skuggan på uteplatsen.

Oscar värdesätter gemenskapen med grannarna:

– Vi hjälps åt i huset, det tycker jag att man ska göra. Häromdagen hjälpte jag en dam som behövde jord för att plantera, så jag åkte och köpte ett par säckar till henne. Man tjoar på grannarna, pratar om väder och vind. Jag tror att vänlighet leder till mer vänlighet.

Publicerad:

Senast uppdaterad: