Hoppa till innehållet

Gunilla och Lasse har hittat hem

Gunnilla Netzén Gran och Lasse Gran bor i en Plus 65-lägenhet i ett hus alldeles intill Huddinge centrum. De hade stått i kön ett par år när de bestämde sig för att börja leta efter lägenhet.

 – När vi tittat på den här lägenheten så tänkte vi att den får vi aldrig, det var sju andra och tittade. Man träffar ju samma folk på visningarna och sa skämtsamt "vi ses på nästa!", berättar Gunilla.

Men det blev ingen nästa för Gunilla och Lasse.

– Här har vi allt, säger Lasse. Det är nära både centrum och pendeltåg. Vi behöver bara gå genom parken, så är vi framme, säger han och pekar genom fönstret.

– Därute i Sjödalsparken brukar det vara en hel del aktiviteter. Där är både äldre och unga, barnfester och grillning, det tycker jag om, fortsätter Lasse.

Att byta villa mot lägenhet var inga konstigheter. De har kvar sin stuga på landet, så när längtan efter lantluft blir stor har de möjlighet att fara dit. En klar fördel med att bo i hyresrätt är möjligheten att ringa hyresvärden när något trilskas, så kommer de och fixar.

– När vi flyttade in här trodde vi att vi hörde en hund som ylade och gnällde hela tiden och vi tänkte "vad sjutton är det där?". Det visade sig vara porten som gnisslade. Då ringde vi Huge, som ordnade det.

Paret var inte specifikt ute efter en Plus 65-lägenhet, men det var en sådan som ökade deras intresse.

– Ja, vi tänkte att det blir lite lugnare med bara äldre i huset, ler Gunilla.

Och lugnt är det. Grannsämjan är god – man snackar några minuter när man ses.

– Vi har bra koll på varandra i huset så att det inte kommer in några obehöriga. Det är god grannsamverkan och gemenskap, säger Lasse.

Publicerad:

Senast uppdaterad: