Hoppa till innehållet

Prinsen 3 – Nyproduktion av 62 lägenheter för unga

Centralt i Trångsund har Huge byggt 62 lägenheter avsedda för unga. Huset har nio våningar och ligger på kullen ovanför Trångsunds centrum, vid Korpstigen.

Det var i maj, för mindre än två år sedan, som bygget av det nio våningar höga punkthuset påbörjades. Under vintern 2018 byggdes en våning i veckan. Under 2019 har de 62 lägenheterna byggts. Badrummen kom i färdiga moduler och lyftes in med kranbil.

Alla badrum har grått klinker på golvet och vita helkaklade väggar. I varje badrum är det förberett för tvättmaskin och torktumlare för den som önskar installera. Handdukstork på väggen och förvarings­skåp i ögonhöjd.

–Det känns så fantastiskt roligt att vi är klara och att hyresgäster snart ska få flytta in, säger Emma Wass, projektledare för nyproduktionen.

Öppen planlösning

Huset består av 17 ettor på 34 kvadrat, 27 tvåor och 18 treor. Lägenheterna erbjuder modern, öppen planlösning med stort dagsljusinsläpp och balkonger. Samtliga lägenheter har vita målade väggar, lamellparkett på golvet och fönsterbänkar i natursten. Klassiskt stilfull, vit skåpinredningen i hallen samt klädhylla.

På väggen ovanför den rostfria diskbänken och spisen med ugn och glaskeramikhäll finns ett stänk­skydd av vita kakelplattor. Skåpsluckorna är vita och bänkskivan är grå. I diskbänksskåpet finns en källsorteringsinsats. I köken är det förberett för att kunna installera egen diskmaskin och micro.

Balkonger och uteplatser

Alla lägenheter har balkong, utom tre lägenheter på bottenplan som istället har uteplats. I entrén finns säkerhetsklassade postboxar för alla hushåll. Bredvid ytterdörren till varje lägenhet finns tidningshållare med namn.

Återvinningsrum med de vanligaste fraktionerna finns i husets bottenplan. På bottenplan finns också två tvättstugor med två tvättmaskiner, en torktumlare samt torkskåp i varje rum.
Till alla lägenheter finns ett förråd. Förråden finns i husets källarplan. Ett 60-tal parkeringsplatser med motorvärmare finns i anslutning till huset. Både cykelrum och cykelställ finns och vid fastigheten finns också sällskapsytor och grillmöjligheter.

Miljöcertifierad

Huset är idag preliminärt certifierat till miljöbyggnad silver. Efter två år i drift verifieras certifieringen.

– Det är en tydlig markering att vi som fastighetsägare är engagerade i miljöfrågor och tänker på dem som ska vistas i byggnaden. Här krävs det mer av byggnaden än att bara följa lagkrav – bland annat måste solskyddet, ljudmiljön och ventilationen vara mycket bättre, förklarar Ellinor Dässman, hållbarhetsstrateg på Huge. 

Söks via Stockholms Bostadsförmedling

Byggstart för projektet var maj 2018 och beräknas vara avslutat 2020. Lägenheterna förmedlas via Stockholms Bostadsförmedling under januari 2020. Lägenheterna kommer hyras ut till personer under 35 år.


Fakta

Adress: Korpstigen, Trångsund
Antal lägenheter:  62
Antal våningar: 9
Inflyttning: Våren 2020
Förmedlas: Via Stockholms Bostadsförmedling 

Mer om Trångsund

Trångsund och Skogås ligger i Huddinge kommuns nordöstra del och här bor drygt
23 000 människor i höghus, låghus, radhus och friliggande villor. Huge äger över 1 900 lägenheter i områdena, stora delar av Trångsunds centrum och hela Skogås centrum.

Trångsunds centrum är ett litet utomhuscentrum med affärer, restauranger, apotek och vårdcentral. I Skogås centrum finns det mesta du kan behöva: mataffär, café, gym, tandläkare och bibliotek. Intill centrum ligger vårdcentral och barnmorskemottagning.

Skogås har ett bra utbud av fritidsaktiviteter. Drevviken erbjuder badmöjligheter under sommartid och skridskoåkning vintertid. I Lännaskogens naturreservat finns barrskogar, myrar och sjön Kvarnsjön. Simmar gör du i Skogåshallens 25-metersbassäng, och Rackethallen lockar bland annat med badminton och squash, paddel. På idrottsplatsen Nytorps mosse finns en konstgräsplan och utegym med hinderbana.

}