Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Unga för orten

Unga för orten är en sommartrygghetssatsning med fokus på att skapa finare och tryggare områden. Unga för orten sker varje sommar och går ut på att ungdomar arbetar med att fräscha upp och skapa trygghet i det egna bostadsområdet. I år kan ungdomar födda 2006 eller 2007 söka.

Som sommarjobbare arbetar du en period à 3 veckor, 6 timmar om dagen och sammanlagt 90 timmar. Du arbetar under ledning av kunnig personal som arbetar för fastighetsföretagen. Som feriepraktikant går det inte att byta den period man har valt. 

Arbetsuppgifterna

Som sommarjobbare får du tillsammans med andra ungdomar arbeta med att skapa trivsel i området du bor i.

Arbetet sker utomhus och arbetsuppgifterna består till mestadels av trädgård- och fastighetsskötsel som till exempel:

  • rusta upp och modernisera ditt område
  • skapa trygghet genom att hålla området helt, rent och snyggt
  • rensa sly och ogräs
  • plocka skräp och städa
  • sanera klotter och måla
  • genomföra trygghetsenkäter och mycket mer

Så här söker du

Ansökningstiden är från den 13 februari till 13 mars 2023. Du söker genom att klicka på länken nedan och fylla i dina uppgifter.

Ansökan görs via Huddinge kommun 

Om du har frågor kan du höra av dig t
ill feriepraktik@huddinge.se

Vad är Unga för orten?

Unga för orten är en sommartrygghetssatsning med fokus på att skapa finare och tryggare områden. Unga för orten sker varje sommar och går ut på att ungdomar arbetar med att fräscha upp, skapa trygghet i det egna bostadsområdet.

Föreningen Samverkan i Huddinge driver Unga för orten

Unga för orten drivs av föreningen Samverkan Huddinge, ett samverkansorgan mellan olika organisationer. Med finansiering och engagemang från Huddinge kommun och fastighetsföretagen Huge Bostäder AB, Huddinge Samhällsfastigheter AB, Fastighets AB Balder och Hembla AB och Magnolia Bostäder ska Unga för Orten genomföras i Vårby, Flemingsberg och Skogås.

Läs mer om Samverkan i Huddinge

Senast uppdaterad: