Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Trapphus och entré

Ställ inte sopor, cyklar, barnvagnar och andra saker i trapphuset. Det är framför allt viktigt för att räddningspersonal ska kunna ta sig fram vid en eventuell olycka. Ett rent och snyggt trapphus är också trevligare för alla.

trapphus.jpg

Det finns flera skäl till att trapphuset ska vara fritt från saker. Det ena är brandrisken. Förutom att sakerna kan börja brinna kan de också bidra till spridningen. Dessutom kan grejorna hindra en utrymning. Men det är inte bara Brandkåren som behöver komma fram. Det gäller även ambulanspersonal. Ibland behöver de komma fram med bår och då kan pulkor, rullatorer, dörrmattor och barnvagnar vara direkt livshotande. Släng grovsoporna i miljörummet. Och lås in cyklar och barnvagnar i de cykel- och barnvagnsrum, som finns i de flesta av våra hus. 

Håll entrédörren stängd

Risken för skadegörelse och inbrott minskar om alla boende hjälps åt med att hålla entrédörren stängd. Då blir det betydligt svårare för utomstående att ta sig in.

Städning av ditt trapphus

Hela trapphuset med entré städas en gång i veckan. Entré till första våningen städas ytterligare en gång till per vecka. På informationstavlan vid entrén kan du se när just ditt trapphus städas .

Senast uppdaterad: