Hoppa till innehållet

Vi finns på plats i Skogås

2023-01-29 Skogås
Efter skjutningen vid Skogås centrum under kvällen den 28 januari finns Huge på plats tillsammans med kommunen och polisen. Även skolan och fritidsgården har öppet under dagen den 29 januari.

Vid 18-tiden igår den 28 januari larmades polisen till Skogås centrum. En yngre man under 18 år hade blivit skjuten inne på en restaurang. Mannen fördes till sjukhus där han senare avled. Anhöriga har underrättats.

Under kvällen spärrade polisen av platsen och genomförde tekniska undersökningar. Samtidigt knackade polisen dörr i området och pratade med boende och andra som kan ha sett något. Händelsen utreds av polisen som mord.

Vi finns på plats

Vi förstår om händelsen skapar oro hos dig och dina grannar. Vi beklagar det inträffade. Tillsammans med polisen och Huddinge kommun gör vi vårt bästa för att det ska vara lugnt där du bor. Under kvällen och under natten till den 29 januari fanns Huges och kommunens ordningsvakter, väktare och trygghetsvärdar på plats för stöd och samtal.

Öppet i skola och fritidsgård

Idag den 29 januari finns trygghetsvärdar, väktare, ordningsvakter och medarbetare från Huge på plats tillsammans med Huddinge kommun för att stödja och skapa trygghet. Östra grundskolan har öppet för ungdomar som behöver prata. Även fritidsgården Ungdom 142 i Skogås centrum håller öppet från klockan 11.

Hit kan du vända dig

Om du har sett eller hört saker som kan vara av intresse för polisens utredning ringer du polisen på 114 14. Polisen informerar om händelser på www.polisen.se

Om du behöver prata med någon om händelsen kan du kontakta Vårdguiden 1177 eller din husläkare. Du även välkommen att kontakta kommunens socialjour på 020-70 80 03. Var särskilt observant på att barn kan ha sett och hört saker som de behöver bearbeta i samtal med vuxna

Om du har frågor

För frågor om ditt boende är du välkommen att kontakta Huge Bostäder. Ring oss dagtid på 08-502 360 10. Mer information om våra kontor finns på huge.se

Publicerad:

Senast uppdaterad: