Hoppa till innehållet

Så förbättrade vi miljörummen vid Rådsvägen

Centrala Huddinge
Inkastluckor och återbrukshyllor har skapat ordning och reda för hyresgästerna på Rådsvägen och Lännavägen. Förhoppningen är att det ska underlätta sortering och återvinning.

Inkastluckor miljörum

–Vi fick in klagomål om att miljörummen var stökiga och att alla sopor låg i en enda röra på golvet. Och mycket riktigt var det så. Därför bestämde vi oss för att bygga inkastluckor på utsidan av miljöhuset på Rådsvägen. Samtidigt samlade vi all grovsopshantering till Lännavägen, där vi har fler sorteringsmöjligheter, säger Isabell Flisager, förvaltare på Huge.

I stället för att gå in i miljörummet får hyresgästerna nu kasta sitt avfall genom inkastluckor som finns på utsidan av miljörummet. För att underlätta och förtydliga har vi också förbättrat skyltningen vid miljörummen.

– Vi har även utökat miljörummet på Rådsvägen med matavfall vilket känns jättebra, säger Isabell.

Återbrukshyllor ger gamla prylar nytt liv

Ett av miljörummen vid Lännavägen har även fått så kallade återbrukshyllor.

– När vi besökte miljörummen vid Lännavägen såg vi att hyresgästerna hade ställt dit böcker, lampor och andra prylar för återbruk, saker som en granne kan ha mer glädje av helt enkelt. Ett bra initiativ som vi vill stötta. Därför valde vi även att sätta upp ”återbrukshyllor” där våra hyresgäster kan ställa dessa prylar, berättar Isabell.

Publicerad:

Senast uppdaterad: