Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Lys upp Skogås med dina ord

Skogås
Var med och gör din röst hörd och sprid ljus och värme i Skogås centrum. Som en del av Huddinge kommuns demokratidagar i samarbete med Huge och ljuskonstnären Erik Olsson ska en poesipromenad skapas. Imorgon, tisdag, välkomnar vi elever i årskurs 7-9 till en trevlig eftermiddag där vi tillsammans skapar korta och kraftfulla texter som senare kommer bli ljusskyltar.

Fritidsgård i Skogås

Som en del i Huges trygghetsarbete ska poesipromenaden skapas. Ljusskyltar med texter skrivna av ungdomar ska lysa upp årets mörkaste period i Skogås.  Poesipromenaden kommer invigas 8 november och skyltarna kommer sitta upp till sista mars 2024.

– Jag känner mig jättetaggad och förväntansfull på eftermiddagen på fritidsgården och hoppas att det kommer många ungdomar. Man behöver inte ha några förkunskaper, alla som går i högstadiet kan vara med, säger Eva-Lena Nilsson, områdesutvecklare på Huge.

Under eftermiddagen kommer det bjudas på fika och två poeter kommer vara på plats och hjälpa till att skapa texterna.

Vad? Workshop för poesipromenad

När: Vid två tillfällen på tisdag 24 okt, klockan 15.00-17.00 och 18.00-20.00

Vart? Fritidsgården Torget i Skogås

Vem? Alla ungdomar som går i årskurs 7–9

 

Huddinge demokratidagar skapar en mötesplats för dialog och lyfter fram demokratin som värdegrund, styrelseskick och arbetssätt. Demokratidagarna ska också bidra till ökad delaktighet och jämlikhet i Huddinge. Årets demokratidagar äger rum 23–29 oktober 2023. Poesipromenaden kommer vara cirka 1 kilometer lång med start vid kyrkan.

Läs mer om demokratidagarna på Huddinge kommuns hemsida. 

Senast uppdaterad: