Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Unga konstnärer har förnyat centrumscenen

Under sommaren har kommunens sommarkonstnärer fått i uppdrag av Huge att förnya utseendet på scenen i Huddinge centrum.

Scenen Huddinge centrumSommarkonstnärerna är ungdomar i åldern 16-18 år som har som sommarjobb att skapa konst. De har själva utvecklat motiven för att passa alla årstider och knyta an med den befintliga bebyggelsen. Målningen utfördes också av konstnärerna själva, med stöd av personal på Kultopia. 

– Vi vill ge ungdomarna en chans att uttrycka sig och sätta sin prägel på Huddinge centrum. Vi hoppas att detta kommer ge platsen ett lyft och bidra till ökad trivsel i centrum, säger Huges områdesutvecklare Jessica Nenzén.

Engagera ungdomar

Initiativet är en del av Huges satsning på att engagera ungdomar och ge dem möjlighet att bidra till det offentliga rummet.

Norman, en av sommarkonstnärerna, delar sin upplevelse av projektet:

– Det känns surrealistiskt att se vårt konstverk ta plats i centrum. Jag känner mig stolt över det vi har gjort tillsammans. Det har varit utmanande men väldigt roligt, berättar Norman 16 år.

Publicerad: