Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Städa Sverige städar i Huddinge

2023-05-02
Den 2 maj kommer lokala idrottsungdomar återigen plocka skräp i Botkyrka, Salem och Huddinge. Under dagen ger sig närmare 400 ungdomar ut med sina gula Städa Sverige-säckar för att plocka bort stora mängder av skräp i sin hemkommun.

Städningen kommer att utföras på 19 olika platser i de tre kommunerna mellan klockan 17.00 – 20.00.

– Städa Sverige har städat med idrottsungdomar i dessa tre kommuner sedan flera år tillbaka och det är ett fantastiskt engagemang från ungdomarna och deras ledare. I år ligger städningen direkt i anslutning till en långhelg som troligen har inneburit en hel del utevistelser, vilket tydligt brukar visa sig vid parker, badplatser och andra naturnära platser. En riktigt bra dag att städa på med andra ord, säger Åsa Berg, projektledare Stad & Kommun på idrottens miljöorganisation Städa Sverige. 

– Vi är är så glada över det här samarbetet med Städa Sverige. Det här ett fint sätt att göra skillnad tillsammans – vi på Huge bidrar till föreningsverksamheten i Huddinge samtidigt som det blir rent och fint i våra områden, säger Jessica Nenzen, områdesutvecklare på Huge.

Göra skillnad tillsammans

Miljöinsatsen går ut på att lokala idrottsföreningar mot ersättning till klubbens eller lagets kassa städar ett angivet område i sin kommun. Dessutom genomgår alla deltagare en miljöutbildning inför städningen. Städningen ger en positiv miljöeffekt på såväl kort som lång sikt och innebär ett stöd till svensk idrottsrörelse. Genom samarbetet mellan näringsliv, kommun, idrottsrörelsen och Städa Sverige ser ungdomarna att det går att göra skillnad, tillsammans.

Bakom projektet står idrottens miljöorganisation Städa Sverige tillsammans med ett flertal samarbetspartners såsom Södertörns Fjärrvärme, Huge bostäder och Salems kommun.

Insatsen i Botkyrka, Salem och Huddinge är startskottet för en större insats i Stockholm, som pågår fram till och med den 14 maj. Städning kommer att ske exempelvis i Stockholm stad, Nacka och Österåker.

2020 blev ett rekordår

2022 blev ett rekordår för Städa Sveriges totala verksamhet med städning i 193 kommuner, 24 553 gula säckar fyllda med skräp, 8,2 miljoner kronor tillbaka till idrotten och totalt 23 966 städande idrottsungdomar. 

Senast uppdaterad: