Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Så skyltar vi om Rättvist byggande

2022-09-28
Nu syns vårt engagemang för schyssta byggarbetsplatser ute på plats i våra projekt. I dagarna får alla Huges byggprojekt skyltar som berättar om vilka krav vi ställer på byggarbetsplatsen – och en uppmaning att anmäla misstänkt fusk.

Skyltar för Rättvist byggande och Fairplaybygg på en av Huges byggarbetsplatser

Tidigare i år gick vi på Huge med i föreningen Rättvist byggande som organiserar flera stora bostadsbolag mot byggfusk och lagbrott inom byggbranschen.

– Genom Rättvist byggande arbetar vi strukturerat för att motverka ekonomisk brottslighet, svartarbete och andra oegentligheter på våra byggarbetsplatser. Vårt mål är att branschen ska veta att det inte lönar sig att fuska, säger hållbarhetsstrateg Ellinor Dässman.

Kommunikation en viktig del i Rättvist byggande

Tydlig kommunikation på byggarbetsplatsen är en del i metoden för Rättvist byggande – tillsammans med bland annat tuffare upphandlingskrav, kartläggning av entreprenörskedjan och oannonserade arbetsplatskontroller.

– Vi vill självklart att våra hyresgäster ska känna sig trygga med att det är seriösa byggföretag med rimliga arbetsvillkor som bygger och renoverar våra lägenheter, säger projektchef Mikael Halvarsson.

Framöver planerar vi även att komplettera skyltningen med mer information om Rättvist byggande i trapphusen för våra större byggprojekt.

Mer information

Läs mer om vårt engagemang i Rättvist byggande. Har du frågor är du också välkommen att kontakta hållbarhetsstrateg Ellinor Dässman.

Senast uppdaterad: